Talk of the market: Νευρικότητα επικρατεί στις αγορές

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 12:23
UPD:12:23

Μεταβλητότητα και νευρικότητα επικρατεί στις αγορές. Στο εσωτερικό εξακολουθούν να δίνουν τον τόνο οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας αλλά και στο διπλωματικό πεδίο. Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν τη διεξαγωγή του 61ου γύρου Διερευνητικών Επαφών. Με αυτή την ανακοίνωση το υπουργείο εξωτερικών έδωσε το στίγμα των εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά. Η έναρξη των διερευνητικών επαφών αναμένεται μετά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε συνέχεια της χθεσινής αναβολής.

 Όπως είπε και ο επικεφαλής του ομίλου Μytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος, είμαστε σε μια συγκυρία που μας ταλαιπωρεί αφάνταστα αλλά ταυτόχρονα δημιουργούνται προϋποθέσεις για την επόμενη μέρα στη χώρα. Συμμετείχε σε συζήτηση, στο πλαίσιο του συνεδρίου του “Κύκλου Ιδεών” με τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank Φωκίων Καραβία και τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσο.

Μιλώντας για τη νέα γενιά κόκκινων δανείων λόγω της πανδημίας ο κ. Καραββίας είπε ότι έχουν ακουστεί εκτιμήσεις για 10 δις ευρώ και κατά την άποψη του "πρέπει να στοχεύσουμε σε λιγότερα από 5 δισ. νέα κόκκινα δάνεια”.

Σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της Eurobank Holdings με το δικαίωμα συμμετοχής στη διανομή μετοχών της Cairo Mezz. Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, για τις 29 Σεπτεμβρίου ορίστηκε η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της Cairo Mezz στην ΕN.A. PLUS του Χ.Α..

Σήμερα δημοσιεύεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η έκθεση της 7ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της οικονομίας από τους θεσμούς. Χωρίς μέτρα για το χρέος αλλά με συστάσεις για εκκρεμείς δεσμεύσεις περί μεταρρυθμίσεων και άλλα σχόλια… 

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών του Λουξεμβούργου έκανε γνωστό χθες ότι στις 17 Σεπτεμβρίου ενημερώθηκε για την απόφαση της ΦΑΓΕ να εγκαταλείψει το σχέδιο για τη δημιουργία παραγωγικής μονάδας στο Λουξεμβούργο, επένδυση 277 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την υπογραφή των 6 Αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής (Principles for Responsible Banking), ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου συμμετείχε χθες σε διεθνή διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το UNEP FI με θέμα την πρόοδο του τραπεζικού συστήματος κατά τον πρώτο χρόνο από την επίσημη υπογραφή των αρχών από 130 τραπεζικούς οργανισμούς, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Η κερδοφορία EBITDA των Εμπορικών Κέντρων της Lamda Development στο α ́ εξάμηνο διαμορφώθηκε σε 19,5 εκατ. ευρώ μειωμένη κατά 39,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Η μέση πληρότητα των εμπορικών κέντρων αγγίζει το 98% αλλά η πανδημία και τα μέτρα αντιμετώπισής της είχαν σαν αποτέλεσμα το α’ εξάμηνο του 2020 ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων και η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων να παρουσιάσουν πτώση 43,2% και 47,0% αντίστοιχα, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Στην ενίσχυση της κερδοφόρας πορείας του στοχεύει ο όμιλος Μεβγάλ που συνέχισε να καταγράφει θετικές επιδόσεις το 2020 παρά την πανδημία. Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις προβλέπει τζίρους αντίστοιχους του 2019 για το υπόλοιπο της χρονιάς, παρά τη μειωμένη τουριστική κίνηση. Το 2019 ο όμιλος εμφάνισε κύκλο εργασιών 113,667 εκατ. ευρώ  (+1,68%) με καθαρά κέρδη 2 εκατ. ευρώ (από 1,2 εκατ. ευρώ το 2018). Τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 9,821 εκατ. ευρώ έναντι 9,696 εκατ. ευρω και τα αποτελέσματα προ φόρων σε 3,125 εκατ. ευρώ έναντι 3,364 εκατ. ευρώ.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα