Απώλειες για χρυσό και ασήμι

Ανοδικά κινήθηκαν πλατίνα και παλλάδιο
Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2007 08:09

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν χρυσός και ασήμι στην Ασία, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η ισχυροποίηση του γιέν θα ωθήσει τους επενδυτές να περιορίσουν τον κίνδυνο με την πώληση περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων και των πολύτιμων μετάλλων, αγοράζοντάς τα με δανεισμό από την Ιαπωνία.

Το γιέν ισχυροποιήθηκε έναντι του ευρώ καθώς εικάζεται ότι η βιομηχανική παραγωγή μειώνεται στις ΗΠΑ, καθώς η πιστωτική αγορά αντιμετωπίζει προβλήματα από τα ενυπόθηκα δάνεια. Το γιέν σημείωσε άνοδο έναντι των 16 πιο διαπραγματεύσιμων νομισμάτων του κόσμου αυτό το τρίμηνο.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση υποχωρούσε 0,1%, φθάνοντας στα 672,00 δολ. η ουγγιά στις 8:44 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα. Το ασήμι για άμεση παράδοση διαπραγματεύθηκε 0,5% χαμηλότερα στα 12,08 δολ. η ουγγιά.

Το γιέν αναρριχήθηκε στα 157,65 ανά ευρώ στις 8:46 π.μ. στη Σιγκαπούρη, από 158 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη.

Πλατίνα

Ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια της πλατίνας στο Τόκυο για τρίτη ημέρα σε σύνολο τεσσάρων ημερών, εν μέσω προσδοκιών ότι η αύξηση της παραγωγής αυτοκινήτων θα τροφοδοτήσει τη ζήτηση του μετάλλου που χρησιμοποιείται στα φίλτρα των εξατμίσεων.

Το μέταλλο για παράδοση Αυγούστου στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 15 γιέν, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 4.697 γέν το γραμμάριο (1.261 δολ. η ουγγιά) στις 11 π.μ. στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Τόκυο (Tocom). Τα πιο διαπραγματεύσιμα συμβόλαια αναρριχήθηκαν 2,7% την εβδομάδα που πέρασε, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τις 20 Απριλίου.

Η πλατίνα για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 3 δολ., ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 1.274 δολ. η ουγγιά στης 11:44 π.μ. στο Τόκυο. Το παλλάδιο, συγγενές μέταλλο που χρησιμοποιείται στις εξατμίσεις αυτοκίνητων, σημείωσε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στα 331,50 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα