Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στο +6% η μετοχή της Inditex

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 10:59
UPD:11:02
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται 0,24% υψηλότερα, με τον κλάδο της υγείας να καταγράφει απώλειες, μετά τα δημοσιεύματα ότι μετέχοντες στις κλινικές δοκιμές στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό που αναπτύσσει η Pfizer σε συνεργασία με την BioNTech παρουσίασαν παρενέργειες.

Ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων έχει το προβάδισμα αυτή την ώρα με κέρδη σχεδόν 1,40%, παίρνοντας ώθηση από τη μετοχή της Inditex μητρικής της αλυσίδας λιανικής πώλησης ενδυμάτων Zara, οποία ενισχύεται κατά 6%, μετά την ανάκαμψη των πωλήσεών της (οι διαδικτυακές της πωλήσεις εκτινάχθηκαν κατά 74%) και την επιστροφή της σε κέρδη κατά το γ΄ τρίμηνο του 2020.

Σήμερα το χρηματιστήριο του Λονδίνου υποδέχθηκε τη βρετανική εταιρεία διαδικτυακών λιανικών πωλήσεων The Hut Group (THG), μετά την Αρχική της Δημόσια Προσφορά, από την οποία άντλησε το ποσό 5,4 δισ. στερλινών (6,96 δισ. δολάρια).

Μεγάλες πιέσεις και απώλειες πέραν του 15% δέχεται η μετοχή της γερμανικής εταιρείας χρηματοπιστωτικών εταιρικών υπηρεσιών Grenke, μετά τις καταγγελίες για οικονομική απάτη από εταιρεία πελάτη της.

Τα κυριότερα χρηματιστήρια σημειώνουν ήπια άνοδο, εκτός από αυτό του Λονδίνου, καθώς η επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Αύγουστο σε χαμηλό από τον Δεκέμβριο του 2015 στο 0,2%, πυροδότησε έντονο προβληματισμό.

 

 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα