Υποχωρεί το δολάριο

Πριν από το «Μπεζ Βιβλίο» της Federal Reserve
Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2007 07:11

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ και του γιέν, πριν από την περιφερειακή έκθεση της Federal Reserve για την οικονομία, που ενδέχεται να αναφέρεται σε οικονομική συρρίκνωση.

Το νόμισμα έθεσε τέλος στο ράλι των δύο ημερών έναντι του ευρώ, καθώς εικάζεται ότι μία αύξηση του κόστους δανεισμού στην αγορά θα αναγκάσει τη Fed να βελτιώσει την πρόσβαση στα κεφάλαια, με τη μείωση του επιτοκίου της αυτόν τον μήνα. Η έκθεση, γνωστή και ως Μπεζ Βιβλίο (Beige Book), ενδέχεται να δείξει ότι οι αθετήσεις των ενυπόθηκων δανείων και η αύξηση του οικονομικού κόστους περιορίζουν τη ζήτηση στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Το δολάριο υποχώρησε στο 1,3620 ανά ευρώ στις 12:25 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 1,3605 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε στα 116,03 γιέν από 116,33 γιέν.

Επίσης το ευρώ ισχυροποιήθηκε καθώς εικάζεται ότι σημερινή έκθεση στην Ευρώπη θα δείξει ότι οι 13 χώρες μέλη της Ευρωζώνης είναι αρκετά ισχυρές για να αντιμετωπίσουν υψηλότερο κόστος δανεισμού. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) συνεδριάζει αύριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα