Mattel: Ανακαλεί 848.000 παιχνίδια Barbie και άλλα, με μόλυβδο

Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2007 07:32

ΠΕΡΙΠΟΥ 848.000 παιχνίδια της κούκλας Barbie και προϊόντα της Fisher-Price, που έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα, ανακάλεσε η μεγαλύτερη βιομηχανία παιχνιδιών στον κόσμο, Mattel Inc., των οποίων τα χρώματα ενδέχεται να περιέχουν υπερβολικά επίπεδα μολύβδου. Αυτή είναι η τρίτη ανάκληση της εταιρείας τις πέντε τελευταίες εβδομάδες.

Τα 11 παιχνίδια που αποσύρθηκαν, περιλαμβάνουν την κουζίνα της Barbie, το σαλόνι και άλλα έπιπλα, καθώς επίσης και τα παιχνίδια προσχολικής ηλικίας της Fisher-Price, Geo Trax Locomotive και τα ντραμς Bongo Band. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί από τα παιχνίδια, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Mattel.

«Αποτέλεσμα των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ανακαλύψαμε και άλλα ακατάλληλα προϊόντα», ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Robert Eckert στην ανακοίνωση, συμπληρώνοντας: «Ζητάμε συγγνώμη ξανά σε όλους και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στην ασφάλεια και στην ποιότητα των παιχνιδιών που κατασκευάζουμε».

Η Mattel έχει ανακαλέσει 21 εκατ. προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα από τις αρχές του Αυγούστου. Αμερικανοί αξιωματούχοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τα ελαττωματικά προϊόντα από την Κίνα, μεταξύ των οποίων θαλασσινά που περιέχουν επικίνδυνα φάρμακα, οδοντόπαστες που περιέχουν αντιψυκτικά και τροφές οικόσιτων ζώων που περιέχουν χημικά τα οποία χρησιμοποιούνται στην παραγωγή πλαστικών.

Τα παιχνίδια της Mattel που ανακλήθηκαν τον περασμένο μήνα περιείχαν επικίνδυνα επίπεδα μολύβδου στα χρώματα ή είχαν μαγνήτες, που τα παιδιά κινδύνευαν να καταπιούν. Η Mattel, με έδρα το Ελ Σεγκούντο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αποσύρει παιχνίδια από τα ράφια των καταστημάτων σε περίοδο εορτών, η οποία αποτέλεσε το 69% των πωλήσεών της το 2006.

Σημειώνεται ότι περίπου το 65% των παιχνιδιών της Mattel κατασκευάζονται στην Κίνα. Περίπου το ήμισυ αυτών κατασκευάζονται σε ιδιόκτητα εργοστάσια της εταιρείας.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας τα εν λόγω παιχνίδια ήταν 530.700 στις ΗΠΑ και 317.400 διεθνώς. Σύμφωνα με την αρμόδια αρχή προστασίας καταναλωτών των ΗΠΑ, περίπου 774.000 παιχνίδια ανακλήθηκαν στη χώρα. Τόσο η Mattel όσο και η αρχή δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν άμεσα για τη διαφορά των δύο αριθμών.

Οι μετοχές της Mattel, που κατασκευάζει επίσης τα παιχνίδια Hot Wheels και τα αυτοκίνητα Matchbox, σημείωναν άνοδο 34 σεντς, ποσοστό 1,6%, φθάνοντας στα 21,97 δολ. η μία στις 4:25 μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE), πριν από την ανακοίνωση της ανάκλησης των παιχνιδιών.

Οι καταναλωτές μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της εταιρείας για να δουν τα ελαττωματικά παιχνίδια. http://www.service.mattel.com or http://www.cpsc.gov



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα