Ατλάντικ: Σημαντική κάμψη εσόδων, τζίρου λόγω του έντονου ανταγωνισμού

Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2007 13:12
UPD:13:15

Σε 282,8 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2007 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ, μειωμένος κατά 0,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η εταιρεία αποδίδει την πτώση αυτή κατά κύριο λόγο στον αυξημένο ανταγωνισμό σε περιοχές όπου η Ατλάντικ έχει παρουσία καθώς επίσης και στη διαδικασία εξορθολογισμού του δικτύου των καταστημάτων της.

Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας μειώθηκαν το ίδιο διάστημα κατά 90,4% και διαμορφώθηκαν στα 146 χιλ. ευρώ.

Τα μικτά κέρδη του ομίλου σημείωσαν μείωση της τάξεως του 6,8% και ανήλθαν σε 55,5 εκατ. ευρώ έναντι ευρώ, με το περιθώριο μικτού κέρδους να μειώνεται κατά 1,4 μονάδες φθάνοντας στο 19,6% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών. Η μείωση αυτή αποδίδεται κυρίως στην ενίσχυση των πωλήσεων χονδρικής, τομέας που λειτουργεί με χαμηλότερα περιθώρια κερδοφορίας έναντι της λιανικής, αλλά και στη δραστική μείωση των τιμών λιανικής σε περίπου 1000 ταχυκίνητους κωδικούς.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2007 σε 6,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση της τάξεως του 19,6% σε σχέση με πέρυσι. Σημειώνεται ότι στο ποσό του 2006 είχε λογιστικοποιηθεί η αποζημίωση της πυρκαγιάς του αποθηκευτικού χώρου της Σίνδου, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία εκτιμά ότι η ανταγωνιστική επιβάρυνση που δέχεται σε περιοχές υψηλής σημαντικότητας (π.χ. Εύβοια) θα συνεχιστεί και στους προσεχείς μήνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα