Αυξάνεται το επίδομα πληροφορικής στο Δημόσιο

Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2007 13:15

ΤΗΝ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ της εφαρμογής της αύξησης των επιδομάτων πληροφορικής στο κεντρικό Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ από 40% έως και 68% που θεσμοθέτησε ο νόμος 3606/07, ο οποίος ενσωμάτωνε στην ελληνική νομοθεσία τις διατάξεις της «Βασιλεία ΙΙ», ζητούσε με χθεσινή του εγκύκλιο ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Γιώργος Κουρής.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Α΄ 195 / 17-08-2007), διατάξεων του νόμου «Αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων και άλλες διατάξεις», αυξάνονται από 1ης Αυγούστου 2007 τα επιδόματα πληροφορικής σε αρκετούς κλάδους δημοσίων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα από 1-8-2007 τα ποσά του επιδόματος πληροφορικής αναπροσαρμόζονται ως εξής:

α. Αναλυτές Προγραμματιστές, Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί, από τα 88 ευρώ στα 120 ευρώ.

β. Χειριστές - Χειρίστριες Η/Υ, διατρητικών μηχανών και εισαγωγής στοιχείων από 74 ευρώ στα 104 ευρώ.

γ. Κωδικογράφοι και χειριστές κοπτικών μηχανημάτων, που απασχολούνται από τα 44 ευρώ στα 74 ευρώ.

Στην ίδια εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι το επίδομα πληροφορικής περικόπτεται και σε κάθε περίπτωση χορήγησης θεσμοθετημένης άδειας (αναρρωτικής, άδειας κύησης και λοχείας, εκπαιδευτικής, ανατροφής παιδιών, μηχανογραφικής κ.λπ.), εκτός από τις περιπτώσεις χορήγησης κανονικής ή συνδικαλιστικής άδειας, καθόσον οι εν λόγω άδειες χορηγούνται υποχρεωτικά και σε τακτική βάση κατ' έτος και δεν επηρεάζονται από τυχαίους ή περιοδικούς παράγοντες, όπως ισχύει για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες αδειών.

Παράλληλα στην ίδια εγκύκλιο δίνεται εντολή για την καταβολή αναδρομικά από 1-8-2007 και στους υπαλλήλους του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, που υπηρετούν στο Νομό Πέλλας, το επίδομα προβληματικών και παραμεθορίων περιοχών των 120 ευρώ μηνιαίως. Η χορήγηση του επιδόματος θα γίνει με βάση τις σχετικές διατάξεις του νόμου 3205/2003 και τις σχετικές εγκυκλίους

Τ.Δ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα