Υποχωρεί το γιέν

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2007 07:30
UPD:09:51

ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ τα κέρδη του το γιέν μετά την έκθεση ότι στην Αυστραλία δημιουργήθηκαν τουλάχιστον διπλάσιες των προβλέψεων θέσεις εργασίας και την ανάκαμψη των αμερικανικών μετοχών που επανέφεραν την εμπιστοσύνη για αγορά στοιχείων με υψηλότερες αποδόσεις κατόπιν δανεισμού στην Ιαπωνία.

Το ιαπωνικό νόμισμα αντέστρεψε το ράλι του έναντι των δολαρίων της Αυστραλίας και της Ν. Ζηλανδίας, καθώς το χάσμα των επιτοκίων έως 7,75% ενθάρρυνε τις συναλλαγές, γνωστές ως carry trades. Οι ασιατικές μετοχές περιόρισαν τις απώλειές τους και οι αμερικανικές σημείωσαν άνοδο, περιορίζοντας τις ανησυχίες των επενδυτών ότι η αύξηση του οικονομικού κόστους θα περιορίσει τα εταιρικά κέρδη, που ώθησαν το γιέν στα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ.

Το γιέν υποχώρησε στα 95,02 ανά δολάριο Αυστραλίας στη 1:18 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από τα 94,06. Εναντι του δολαρίου της Ν. Ζηλανδίας το γιέν υποχώρησε στα 79,50 από τα υψηλότερα της διαπραγμάτευσης στα 78,53. Εναντι του ευρώ το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 157,50 και τα 115,41 ανά δολάριο ΗΠΑ.

Η απασχόληση της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 31.900 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο από τον Ιούλιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, στο Σύδνεϋ. Ο δείκτης ανεργίας διατηρήθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα 33 ετών και στο 4,3%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα