Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2007 07:57
UPD:09:53

* ΕΞΠΡΕΣ: «Εμπιστοσύνη στην πορεία της ελληνικής οικονομίας. Αμετάβλητη η αξιολόγηση των οίκων Moody's και Standard & Poor's για μετά τις εκλογές».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ύφεση φοβάται ο ΟΟΣΑ. Συστάσεις σε Fed-ΕΚΤ για τα επιτόκια. Η κρίση στις αγορές επεκτείνεται τώρα στην πραγματική οικονομία».

* ΚΕΡΔΟΣ: « Δελτίον θυέλλης στις αγορές. Χρηματιστηριακές αναταράξεις».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « Οι αγορές προσβλέπουν σε επιτόκια και ρευστότητα. Ο ΟΟΣΑ αναμένει λιγότερη ανάπτυξη λόγω της πιστωτικής κρίσης».

Ελληνική οικονομία

Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι «το ενδιαφέρον των κορυφαίων οίκων αξιολόγησης προσελκύει η ελληνική οικονομία, οι οποίοι εξετάζουν τη μετεκλογική της πορεία αλλά και τις επιπτώσεις για την ανάπτυξή της εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών. Τόσο όμως η Moody's όσο και η Standard & Poor's διατηρούν αμετάβλητη την αξιολόγηση της χώρας μας, τονίζοντας σε εκθέσεις τους ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τις «διαθέσεις» της νέας κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την αναμόρφωση του προβληματικού και ιδιαίτερα ακριβού υφιστάμενου συνταξιοδοτικού συστήματος. Πάντως και οι δύο κορυφαίοι οίκοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν αναμένουν δραματικές αλλαγές στην ασκούμενη οικονομική πολιτική ανεξάρτητα από το ποιο από τα δύο μεγάλα ελληνικά κόμματα εκλεγεί στις 16 Σεπτεμβρίου».

ΕΚΤ

Τo ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι «μανδύας έντονης αβεβαιότητας καλύπτει τις διεθνείς αγορές, με τις προθέσεις της ΕΚΤ άδηλες ως και την ύστατη ώρα, ενώ άλλες κεντρικές τράπεζες «πάγωσαν» τα επιτόκια μπροστά στην εξελισσόμενη πιστωτική κρίση. Κορυφαία στελέχη της ευρωζώνης δεν ανησυχούν για τις επιπτώσεις της κρίσης στην ευρωπαϊκή οικονομίας εφέτος, αλλά δεν αποκλείουν κάμψη της ανάπτυξης το 2008».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα