Dubai Aerospace: Mαταίωσε την εξαγορά της Auckland Airport

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2007 10:02

ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ τα σχέδια απόκτησης του ελέγχου της Auckland International Airport Ltd., η Dubai Aerospace Enterprises, ανοίγοντας τον δρόμο στην καναδέζικη διαχειρίστρια κεφαλαίων να αποκτήσει μερίδιο στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ν. Ζηλανδίας.

Η Dubai έθεσε τέλος στη συμφωνία ύψους 2,6 δισ. δολ. Ν. Ζηλανδίας (1,8 δισ. δολ. ΗΠΑ) να αποκτήσει τουλάχιστον το 51% του αεροδρομίου, μετά την απόρριψη της πώλησης από δύο συμβούλια πόλεων με συνδυασμένο μερίδιο 23%. Το Canada Pension Plan Investment Board είπε αυτήν την εβδομάδα ότι ενδέχεται να επιδιώξει την απόκτηση μεριδίου μειοψηφίας, περιορίζοντας τις ανησυχίες των πόλεων της Ν. Ζηλανδίας.

Το Auckland Airport εξυπηρετεί περίπου το 70% των διεθνών αφίξεων στη Ν. Ζηλανδία της οποίας η κυβέρνηση προβλέπει ότι ο αριθμός των τουριστών θα αυξηθεί κατά 31% τα επόμενα έξι χρόνια. Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Dubai αναφέρθηκαν στην παροχή βοηθείας προσέλκυσης νέων αεροπορικών εταιρειών στο αεροδρόμιο του Auckland και τη σύνδεσή του με άλλα αεροδρόμια.

Οι μετοχές της Auckland Airport σημείωσαν άνοδο ένα σεντ, φθάνοντας στα 3,10 δολ. Ν. Ζηλανδίας η μία στις 12:34 μ.μ. στο Ουέλλινγκτον, τοπική ώρα.

Οι μετοχές της υποχώρησαν 9,4% από την ανακοίνωση της προσφοράς εξαγοράς από την Dubai στις 23 Ιουλίου, εν μέσω εικασιών ότι θα έχει τη στήριξη του 75% των μετόχων, ποσοστό που απαιτείται για τη συνέχιση της διαδικασίας πώλησης. Το δημοτικό συμβούλιο του Auckland, που έχει μερίδιο 13% στο αεροδρόμιο, ψήφισε αυτήν την εβδομάδα κατά της πώλησής του. Η Manukau City έχει μερίδιο 10%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα