Apple: Μειώνει την τιμή του iPhone

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2007 10:04

Σε μείωση της τιμής του iPhone κατά 200 δολ. αποφάσισε να προχωρήσει η Apple, στο πλαίσιο των προσπαθειών βελτίωσης των χαρακτηριστικών, του σχεδιασμού και της τιμής των φορητών γκάτζετ της. Η κίνηση προκάλεσε ωστόσο ανησυχία στους επενδυτές, οδηγώντας τη μετοχή της εταιρείας 5,1% χαμηλότερα.

Όπως ανακοινώθηκε από την Apple, η τιμή του iPhone, του νέου προϊόντος της εταιρείας, που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο, μειώνεται από 599 δολ. σε 399 δολ. Όσον αφορά τους στόχους της εταιρείας για πώληση ένα εκατ. συσκευών μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Στιβ Τζομπς δήλωσε πως παραμένουν σταθεροί.

Ο αμερικανικός κολοσσός προχώρησε σε βελτίωση της σειράς των iPod, λανσάροντας νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του iPod Touch, το οποίο δανείζεται αρκετά στοιχεία από το iPhone.

Παρ’ όλα αυτά, μετά την ανακοίνωση της Apple, η μετοχή της κατρακύλησε κατά 7,40 δολ., φτάνοντας στα 136,76 δολ. στο χρηματιστήριο του Nasdaq.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία προχωρά τόσο γρήγορα σε μείωση της τιμής ενός νέου προϊόντος της, ενώ διερωτούνται και για το αν θα μπορούσε να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει χωρίς τη μείωση αυτή.

Σημειώνεται ότι η Apple έχει κάνει λόγο για πώληση 270.000 iPhone μέσα στις πρώτες 30 ώρες της κυκλοφορίας του, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα οικονομικά στοιχεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα