Συμφωνία Ρωσίας - Ιράν για τον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2007 13:21

Σε συμφωνία σχετικά με το χρονοδιάγραμμα παράδοσης καυσίμων στο πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν, φαίνεται πως κατέληξε η Ρωσία και η ισλαμική χώρα, όπως μετέδωσε την Πέμπτη η ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Καταλήξαμε σε ικανοποιητικές συμφωνίες με τη Ρωσία σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του πυρηνικού εργοστασίου Μπουσέρ» φέρεται να δήλωσε ο ανώτατος διαπραγματευτής του Ιράν για τα ζητήματα πυρηνικής ενέργειας, Αλί Λαριτζανί. «Στις συμφωνίες αυτές» προσέθεσε, «καθορίστηκε το χρονοδιάγραμμα για τον έγκαιρο ανεφοδιασμό του πυρηνικού σταθμού με καύσιμα και την τελετή των εγκαινίων».

Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου είχε οριστεί αρχικά για τον Σεπτέμβριο του 2007, ωστόσο εκπρόσωπος της ρωσικής πλευράς δήλωσε ότι αυτό δεν θα γίνει πριν το φθινόπωρο του 2008.

Ρώσοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι καθυστερήσεις, οι οποίες έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της Τεχεράνης, οφείλονται σε καθυστερημένες πληρωμές ύψους εκατομμυρίων δολαρίων από μέρους του Ιράν και όχι σε πολιτικά κίνητρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα