Microsoft Ελλάς: Δράσεις για τη στήριξη των πληγέντων

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2007 13:22

Προκειμένου να συμβάλει στη στήριξη των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές, στην ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών, καθώς επίσης και στην αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον, η Microsoft Ελλάς ανακοίνωσε ότι προβαίνει στις παρακάτω ενέργειες:

1. Αγορά και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες του Νομού Ηλείας, τα οποία θα διανεμηθούν από ομάδα εργαζομένων της εταιρείας.

2. Δωρεά τεσσάρων οχημάτων πυρόσβεσης στο Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών & Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ). Τα οχήματα αυτά θα παραδοθούν εντός του Σεπτεμβρίου, ενισχύοντας άμεσα και ουσιαστικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ΕΣΕΠΑ, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και κατάσβεσης πυρκαγιών σε κάθε μέρος της Ελλάδας. Με τα οχήματα αυτά, ο ΕΣΕΠΑ θα μπορέσει να ανοίξει δύο νέους πυροσβεστικούς σταθμούς. Σημειώνεται ότι τα εν λόγω οχήματα θα είναι εξοπλισμένα εκτός των άλλων και με πλήρη συστήματα επικοινωνίας και πλοήγησης (GPS) που βασίζονται σε τεχνολογίες της Microsoft.

3. Συμμετοχή των εργαζομένων της Microsoft Ελλάς, σε συνεργασία με τον οργανισμό WWF, στις προσπάθειες αναδάσωσης που θα εκπονηθούν στο προσεχές μέλλον από την Πολιτεία.

4. Δέσμευση για την ίδρυση στην Ηλεία, εντός του 2008, κέντρου εκμάθησης υπολογιστών στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος της Microsoft Απεριόριστες Δυνατότητες. Το κέντρο αυτό θα προσφέρει δωρεάν επιμόρφωση σε νέους και άνεργους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων τους στις νέες τεχνολογίες, με στόχο τη ενίσχυση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία εναλλακτικών μορφών απασχόλησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα