Market Beat: Η ανοδική πορεία εξαρτάται από το ποσοστό συντονισμού με την τάση διεθνώς

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 09:24
UPD:09:26

γράφει ο Κώστας Ιωαννίδης

Αν υπάρχει θέληση κυρίως από τους εγχώριους θεσμικούς να κινηθεί η αγορά υψηλότερα η τακτική που ακολούθησαν χθες μπορεί να επαναληφθεί. Αναφερόμαστε στην δυναμική που απόκτησαν οι τιμές των μετοχών του 25άρη ενώ ο ΔΤΡ μετά τις αρχικές ταλαντώσεις κάτω και πάνω από το κλείσιμο της Παρασκευής πέρασε σταθερά σε αρνητικό πεδίο. Χθες την Ευρώπη παρά τα δυσάρεστα από το μέτωπο της πανδημίας οι χρηματιστηριακοί δείκτες κινήθηκαν ανοδικά. Στις ΗΠΑ μετά την αργία ο αντιπροσωπευτικότερος μετοχικός δείκτης του κόσμου βλέπει τα futures του με άνοδο +0,5%. Σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια άνοιξαν με άνοδο ορισμένα πέρασαν μετά το πρώτο δίωρο σε αρνητικό πεδίο αλλά αντέδρασαν και μετά τις 8:40 δική μας ώρα όλοι οι σημαντικοί δείκτες εμφανίζουν κέρδη.

 Στην Αθήνα χθες είχαμε χαλαρό συντονισμό με την τάση των διεθνών χρηματιστηρίων και ακόμα μια σύνοδο που οι ισχυροί θεσμικοί αποτύπωσαν τις επιφυλάξεις τους για τον τραπεζικό κλάδο.  Επειδή διατηρήθηκε ο προβληματισμός για τα Τραπεζικά δάνεια που έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής πληρωμών, ιδιαίτερα αν η αναστολή επεκταθεί και στο πρώτο εξάμηνο του 2021, για κλάδους όπως ο Τουρισμός.

Εντοπίστηκε σε τρία επίπεδα αγοραία συναίνεση στην έκφραση επιφύλαξης για το μέλλον των τραπεζικών μετοχών. Στην εξέλιξη της τιμής της κάθε μετοχής, αφού σταμάτησε η επιλεκτικότητα στο αγοραστικό ενδιαφέρον και υποχώρησαν όλες, αλλά και στον συνολικό για τις τράπεζες όγκο και τζίρο που περιορίστηκε στα 4,5 εκατ. ευρώ προκαλώντας πτώση και στον συνολικό όγκο και τζίρο. Επίσης τεχνικά ο ΔΤΡ πλησίασε επικίνδυνα στις 330 μονάδες και αν περάσει χαμηλότερα, ανοίγει ο δρόμος για διόρθωση (άνω -10%) με την επίσημη έννοια του όρου, σε σχέση με την πρόσφατη οροφή του στις 347 μονάδες. Από εκεί βούλιαξε ως τις 320 αντέδρασε ως τις 337 για να κλείσει χθες στις 330,6 με χαμηλό στις 328,8.

Ήταν 14:30, όταν το ταμπλό έδειχνε κέρδη για τον μέσο όρο της τάξης του +0,6% με τζίρο κάτω από 17 εκατ. ευρώ και τα τέσσερα τραπεζικά blue chip με απώλειες. Θυμίζουμε ότι στο τέλος του χθεσινού σχολίου αφήσαμε ως συμπέρασμα της μελέτης των συναλλαγών της πρώτης βδομάδας του Σεπτέμβρη τα ακόλουθα:  Οι εβδομαδιαίες μεταβολές των blue chip, αν συγκριθούν με την εικόνα προηγούμενων ανοδικών εβδομάδων, αποκαλύπτουν τη χρήση διαφορετικής στρατηγικής από τους θεσμικούς, που μπορεί να σημαίνει εξάντληση των δυνατοτήτων “τραπεζικής υποστήριξης” της ανόδου. Συνεπώς οι θεσμικοί κατάφεραν να αναγνωρίσουν αυτή την ποιοτική αλλαγή και να ενισχύσουν μια προσπάθεια για συντονισμό με τα υπόλοιπα σαφώς ανοδικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Επιμένοντας σε τοποθετήσεις στις ΔΕΗ, ΦΡΛΚ, ΤΕΝΕΡΓ, ΒΙΟ, ΜΟΗ και ΟΤΕ, που στο μέσο των συναλλαγών εμφάνιζαν κέρδη από +1,5% ως +2,9% μετά τις 14:40, δεν επέτρεψαν στον ΓΔ να περάσει σε αρνητικό πεδίο ούτε στιγμή.

Από τις 22 Ιουλίου ως χθες, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης παραμένει με πλάγια κίνηση μεταξύ των 1570 και 1470 μονάδων, ενώ από τις 12 Αυγούστου η κίνησή του περιορίστηκε μεταξύ των 1494 και 1556 μονάδων. Ο εμπειρικός κανόνας για αυτού του είδους την μακροχρόνια συσσώρευση θέλει να λύεται με ξέσπασμα ανοδικό ή πτωτικό. Ενώ λοιπόν οι εγκλωβισμένοι από την τοποθέτηση του συνόλου των κεφαλαίων τους, περιμένουν με αγωνία την είδηση ή το γεγονός που θα προκαλέσει συναλλακτική αφύπνιση και θα δώσει κατεύθυνση στις τιμές, οι υπόλοιποι μπορούν άνετα να περιμένουν τους ισχυρούς της αγοράς για να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Οι εγχώριοι παράγοντες χωρίζονται με βάση τις εκτιμήσεις τους. Αρκετοί θεωρούν πιθανή τη διατήρηση αυτής της εικόνας που εμφανίζεται από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου ως σήμερα και σε αυτούς που θεωρούν πως η αγορά θα ξεπεράσει τα όρια στενής διακύμανσης που εμφανίζει.

Η Beta Sec υπογράμμισε: “Αναμένεται συνέχιση της συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, με κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις να εκδηλώνονται, λόγω των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων εξαμήνου”. Η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ εκτιμούσε: “Το σκηνικό χαμηλών προσδοκιών, δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί για το Ελληνικό Χρηματιστήριο τις επόμενες ημέρες, καθώς λείπουν οι θετικοί καταλύτες που θα ωθήσουν τους Επενδυτές να αυξήσουν τη συμμετοχή τους, εν μέσω συνθηκών αυξημένης αβεβαιότητας, εξαιτίας της Ελληνοτουρκικής έντασης και των δυσμενών επιπτώσεων της πανδημίας στην Οικονομία. Η συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη ίσως μεταφέρει θετικά μηνύματα για τις Αγορές”.

Η επίδραση της δυναμικής της περασμένης μέρας

ΗΠΑ

Αργί

ΕΥΡΩΠΗ

Κέρδη με πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό κλάδο στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών μετά από πτωτικό διήμερο. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε +1,67% στις 367,97 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο +2,39% στις 5.937,40 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε υψηλότερα +2,01% στις 13.100,28 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,79% στις 5.053,72 μονάδες. Στα χρηματιστήρια της περιφέρειας του ευρώ ο ιταλικός ΜΙΒ κέρδισε +1,79% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ +1,30%.

Στο πιο υψηλό σημείο από τον Φεβρουάριο ανήλθε το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο. Ενώ λιγότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκε η γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο, προκαλώντας ερωτήματα για την πρόσφατη ανάκαμψη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας. Η μηνιαία άνοδος κατά 1,2% της γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο, που ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία ήταν χαμηλότερη από την πρόβλεψη των οικονομολόγων για αύξηση 4,8%.

Παράλληλα, με τον πιο γρήγορο ρυθμό από τα τέλη του 2016 αυξήθηκαν οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία τον περασμένο μήνα, φτάνοντας σε ιστορικό υψηλό, μετά την περικοπή φόρων για τις αγορές. Στο μεταξύ, σκόνταψαν πάλι οι συνομιλίες για τη σχέση που θα αποκτήσει η Βρετανία με την ΕΕ από το 2021, μετά την προειδοποίηση του Λονδίνου ότι ουσιαστικά μπορεί να παρακάμψει βασικά μέρη της συμφωνίας αποχώρησης, εάν η ΕΕ δεν συμφωνήσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, σε μια συμφωνία ελεύθερου Εμπορίου.

ΧΑ

Στενή διακύμανση, μικροί όγκοι, μικρά κέρδη απέναντι στο ράλι των ευρωπαϊκών

Στην πρώτη σύνοδο της εβδομάδας, μετά από άνοιγμα στις 641,06 με ανοδικό  χάσμα  (1,77 μονάδες) από το κλείσιμο της προηγούμενης (639,29), οι τιμές κινήθηκαν έτσι ώστε ο ΓΔ να διαπραγματευτεί σε θετικό πεδίο από το πρώτο λεπτό ως τις 17:20. Συνεπώς ως το πέρας των συναλλαγών δεν διαπραγματεύθηκε σε αρνητικό ούτε δευτερόλεπτο. Αναζήτηση του ανώτερου μέρας, υπήρξε, ήταν μεγάλη διάρκειας καθώς ορίστηκε στις 15:25 στις 644,76 από 644,72 από μονάδες.  Στο πρώτο μέρος πορεύτηκε με νευρικότητα και χωρίς εναλλαγές πρόσημου. Η αναζήτηση του κατώτερου μέρας, κράτησε 27 λεπτά ως τις 10:57 και ήταν οι 639,43 από 638,57 μονάδες και ακολούθησε αντίδραση, που τον έφερε ως τις 645 μονάδες ενώ στις 17:00 οι πιέσεις επί μιάμιση ώρα τον άφησαν στις 642,72 μονάδες.

Η είσοδος των θεσμικών του δολαρίου αν υπήρξε δεν προκάλεσε υπολογίσιμη άνοδο των όγκων, ούτε διέκοψε  την κατρακύλα των τιμών από τα υψηλά ημέρας, καθώς ο ΓΔ είχε φτάσει ως τις 644,8 μονάδες στις 15:25. Προηγούμενα δεν επικράτησε η ισορροπία προσφοράς και ζήτησης ούτε στο πρώτο μέρος ούτε προς το τέλος της διαπραγμάτευσης που περιλάμβανε τιμές ελαφρά πιο πάνω από τις κατώτερες. Επικράτησαν μέτριες πιέσεις  στις Τραπεζικές μετοχές που, άφησαν το δείκτη τους ψηλότερα από τις 330,5 μονάδες.

Είναι σαφές πως οι θεσμικοί, κινήθηκαν στο πρώτο μέρος με διάθεση να μην αντισταθούν ενεργά σε πιθανή πτώση. Με το διεθνές κλίμα υποτονικό αλλά ανοδικό, η ζήτηση κατάφερε γενικά να υπερισχύσει μετά τα πρώτα 30 λεπτά ως τις 15:30 περίπου. Οι δείκτες στην Ευρώπη ξεκίνησαν από θετικό πεδίο με ανοδική δυναμική, δεν άλλαξαν πρόσημο μεταβολής και εμφάνισαν κέρδη άνω του +14% όλοι μετά τις 14:00. Εδώ, η εξέλιξη των συναλλαγών έφερε τελικά κλείσιμο μέρας με μικρή μεταβολή, σε μερική συμφωνία με την εικόνα όλων των χρηματιστηρίων στην Ευρώπη. Συνεπώς, είχαμε μεταχρονολογημένο συντονισμό με τα υπόλοιπα χρηματιστήρια, αφού η κίνηση με άνοδο της τάξης του +1%, αναπτύχθηκε σταδιακά στο δεύτερο μέρος, με χαμηλούς ρυθμούς συναλλαγών για να καταλήξει εκφυλιστικά στο +0,32%. Στις δημοπρασίες, είχαμε υπεροχή της προσφοράς έναντι της και ζήτησης στις 17:12 ορίστηκε για τον μέσο όρο τιμή κλεισίματος 1,9 μονάδες πάνω από το κατώτερο της διακύμανσης της συνόδου. Δεν είχαμε νέο κατώτερο έτους, έμειναν οι 469,55 από τη σύνοδο στις 17/3.

Με τον τραπεζικό δείκτη σε δεύτερο ρόλο στη διάρκεια της συνόδου, στις 17:01 ο ΔΤΡ είχε οδηγηθεί οριακά πάνω από τις 330,0 μονάδες, όταν ο μέσος όρος κάθισε στις 642,7 μονάδες. Οι δημοπρασίες ώθησαν ελαφρά πτωτικά τους βασικούς δείκτες και λιγότερο  τον ΔΤΡ. Η αγορά έκλεισε τελικά, με 9 από τα blue  chip με απώλειες στο κλείσιμο. Η συνολική κεφαλαιοποίηση διαμορφώθηκε στα 44,996 από 44,863 δις ευρώ

Ξεχώρισαν από τα blue chip για τα κέρδη τους, ΔΕΗ +2,77%, ΒΙΟ +2,64%, ΦΡΛΚ +2,50%, ΟΛΠ +2,45%, ΑΔΜΗΕ +2,02%, ΜΥΤΙΛ +1,96% και ΓΕΚΤΕΡΝΑ +1,76%. Στον αντίποδα υπέρ πτώσης εκτός των Τραπεζών, λειτούργησαν ΕΥΔΑΠ -3,20%, ΜΠΕΛΑ  -0,86%, ΛΑΜΔΑ -0,71%.

Τη σύνοδο σφράγισε κατώτερο έναντι  της προηγούμενης συνεδρίας συναλλακτικό ενδιαφέρον, χωρίς σημαντικές συναλλαγές σε πακέτα άρα αξίας 4,428 από 5,193 εκατ. ευρώ για (ΟΤΕ και ΛΑΜΔΑ). Η δε εμφάνιση απωλειών σε 4 από τα 4 Τραπεζικά blue chip, δεν θα μπορούσε να έχει σχέση με την επικράτηση καθοδικής δυναμικής στα ελληνικά ομόλογα αναφοράς. Η απόδοση του δεκαετούς διαμορφώθηκε στο 1,150% από 1,127%.

Επηρέασαν αρνητικά οι μεταβολές για τις Τράπεζες (-0,74%), αφού οι επενδυτές έκλεισαν την ΑΛΦΑ στο -0,17% από 0,00%, την ΕΤΕ στο -0,76% από 0,00%, ΕΥΡΩΒ στο -1,00% από -1,48% και την ΠΕΙΡ στο -1,16% από -2,26%. Οι μετοχές του FTSEM αντιμετωπίστηκαν χειρότερα τα blue chip με μεταβολή -0,13% από -0,60%.

Η στατιστική εικόνα των blue chip βελτιώθηκε, όπως προκύπτει από το πλήθος των ανοδικών (14 από 7) έναντι των καθοδικών (9 από 16) και δυο ΑΡΑΙΓ ΕΛΛΑΚΤΩΡ στα αμετάβλητα. Στο ΧΑ ο ΓΔ με μεταβολή +0,32% οδηγήθηκε στις 641,33 από 639,29 μονάδες, όταν ο 25άρης έκλεισε στις 1535,78 από 1531,48 με κέρδη +0,28%

Για να συμβούν τα παραπάνω, ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 30,255 από 39,998 εκατ. ευρώ και οι συναλλαγές με πακέτα είχαν αξία 4,428 από 5,193 εκατ. ευρώ. Το πλήθος των ανοδικών διαμορφώθηκε σε 43 από 38, των καθοδικών 47 από 47 και οι αμετάβλητες ήταν 16 από 20.

Τεχνική ανάλυση Παράγωγα

Το στενό εύρος διακύμανσης του 25άρη έφερε λιγοστά ουδέτερα στοιχήματα

Στην πρώτη σύνοδο της εβδομάδας, οι επενδυτές κίνησαν τον FTSE25 σε θετικό πεδίο κύρια και για 5 λεπτά από 10:55 ως 10:59 σε αρνητικό. Το άνοιγμα αντιστοιχούσε σε ανοδικό χάσμα 3,6 μονάδων. Τον έκλεισαν τελικά, 4,30 μονάδες ψηλότερα. Το ελάχιστο, οι 1530,43 μονάδες, εμφανίστηκε στις 10:57. Το ανώτερο ημέρας σημειώθηκε στις 15:25 και ήταν οι 1545,09. Στις 17:00 τον είχαν οδηγήσει στις 1539,78 μονάδες. Το κλείσιμο στις 1535,78 από 1531,48 μονάδες αντιστοιχεί σε μεταβολή +0,28% για τον 25άρη. Ο τζίρος στα παράγωγα διαμορφώθηκε στα 4,037 εκατ. ευρώ.

Στα ΣΜΕ του 25άρη για τη σειρά Σεπτεμβρίου διακινήθηκαν 374 συμβόλαια με ανώτερο στις 1543,00 μονάδες, κατώτερο στις 1529,00 και τελευταίες πράξεις στις 1536,00 από 1535,00 μονάδες με 3533 από 3467 ανοικτές θέσεις. Δεν άλλαξαν χέρια ΣΜΕ λήξης Οκτωβρίου με αποτέλεσμα οι ανοικτές θέσεις να διατηρηθούν στις 51 από 30.

Στα δικαιώματα προαίρεσης του ίδιου δείκτη το ενδιαφέρον ήταν σχεδόν ανύπαρκτο. Στα calls του 25άρη λήξης Σεπτεμβρίου, διακινήθηκαν 21 συμβόλαια για τιμή εξάσκησης στις 1525 μονάδες. Στα δικαιώματα αγοράς της επόμενης σειράς ο όγκος ήταν 1 συμβόλαιο για τιμή εξάσκησης τις 1575 μονάδες. Στα δικαιώματα πώλησης λήξης Σεπτεμβρίου ο όγκος ήταν 2 συμβόλαια για τιμή εξάσκησης τις 1475 και 1525 μονάδες και για την επόμενη δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Στα ΣΜΕ επί μετοχών ξεχώρισαν τα ΣΜΕ  της ΑΛΦΑ με 4661 συμβόλαια λήξης Σεπτεμβρίου και 1500 λήξης Δεκεμβρίου, της ΕΥΡΩΒ με 2114 και 62 λήξης Δεκεμβρίου, της ΕΤΕ με 1370 και 949 για την επόμενη, της ΠΕΙΡ με 617 και 16 λήξης Δεκεμβρίου, και της ΜΙΓ με 3180 για την τρέχουσα σειρά και 1650 για την επόμενη. Το συναλλακτικό ενδιαφέρον στο stock repo ήταν εστιασμένο στα 200 συμβόλαια για ΔΕΗ. 

Η Merit Sec στο πρωινό της σχόλιο σημείωσε χθες: “Πρώτο σημείο στήριξης οι 630 μονάδες και πρώτο σημείο αντίστασης οι 650 μονάδες. Οι ομολογίες της Αεροπορίας Αιγαίου, από την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου2020 θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα είσπραξης του 3ου τοκομεριδίου. Το μικτό ποσό των οφειλόμενων τόκων για την 3η περίοδο εκτοκισμού, ανέρχεται στο ποσό των €3.720.000, ήτοι ποσό €18,60 ευρώ ανά ομολογία.

Αδύναμα τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Intralot, όπως αναμενόταν, με αύξηση των καθαρών ζημιών, των ελεύθερων ταμειακών εκροών και του καθαρού δανεισμού. Εξαίρεση οι δραστηριότητες στη Βόρεια Αμερική (INTRALOT Inc), με αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 15% σε ετήσια βάση και των λειτουργικών κερδών (EBITDA) κατά 36%. Η βέλτιστη εκτίμηση της Εταιρείας για το 2020, ως προς τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19 παραμένει στην περιοχή των €25 εκατ. σε επίπεδο EBITDA του Ομίλου”.

Σχόλια εγχώριων αναλυτών

Ο Ηλίας Ζαχαράκης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ :

Η Αγορά πλησιάζει προς την λύση της συσσώρευσης του τελευταίου μεγάλου διαστήματος, μιας και κάνει προσπάθεια να αφήσει πίσω της το 650 επίπεδο και να δοκιμάσει κίνηση για τις 685 μονάδες, επισημαίνει. Η γρήγορη διόρθωση των Ξένων ήταν λογικό, έστω και λίγο, να μας επηρεάσει, από την στιγμή που δεν έχουμε και κάποια σοβαρή τάση.

Λίγοι τίτλοι υπεραποδίδουν, ενώ μόνος ο ΟΤΕ με την ΔΕΗ δεν μπορεί να βοηθήσει το σύνολο. Ο Τραπεζικός συνεχίζει να “κοιμάται” περιμένοντας κάποια νέα δεδομένα, με τα αποτελέσματα να μην τον επηρεάζουν στο ελάχιστο πλέον. Η Αγορά, ουσιαστικά, έχει βαλτώσει, ψάχνοντας την αφορμή για μία ουσιαστική διαφυγή, με το κακό να είναι ότι έχει χαθεί ο βηματισμός, σε σχέση με τα Ξένα Χρηματιστήρια. Ο Τραπεζικός κλάδος, συνεχίζει να είναι αυτός που μπορεί να κάνει την διαφορά, μιας και συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο καθημερινό τζίρο και μπορεί να δώσει ρευστότητα στο σύστημα, σε μία σοβαρή ανοδική του αντίδραση.

Σήμερα

Οι ασιατικές μετοχές και τα μελλοντικά συμβόλαια μετοχών των ΗΠΑ ανέκαμψαν σήμερα Τρίτη 8/9 μετά από μια ανάκαμψη στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές εξέτασαν αν οι μετοχές τεχνολογίας των ΗΠΑ με τις υψηλές αποτιμήσεις, θα μπορούσαν να ανακάμψουν από την πρόσφατη καθοδική πορεία τους.

Ο Nikkei της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο +0,4% αν και τα αναθεωρημένα στοιχεία επιβεβαίωσαν ότι η χώρα είχε εμφανίσει τη χειρότερη συρρίκνωση μετά τον πόλεμο, με τις επιχειρηματικές δαπάνες να έχουν σημειώσει μεγαλύτερη βουτιά από τον κοροναϊό από ό, τι είχε εκτιμηθεί αρχικά. Αλλά στις 8:55 δική μας ώρα ήταν στο +0,64%.

Ο δείκτης των blue-chip της Κίνας σημείωσε άνοδο 0,2%.  Αλλά στις 8:55 δική μας ώρα ήταν στο +0,79%. Ενώ ο Χανγκ Σενγκ του Χονγκ Κονγκ κέρδισε 0,6%, ενώ στις 8:55 δική μας ώρα ήταν στο +0,29% αφού πέρασε σε πτώση και αντέδρασε ακόμη και όταν ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα αύξησε την αντι-κινεζική του ρητορική ενισχύοντας ξανά την πιθανότητα της αποσύνδεσης των οικονομιών των ΗΠΑ και της Κίνας. Αλλού, οι μετοχές της Αυστραλίας αυξήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρία, αύξηση 0,8% καθώς η αισιοδοξία γύρω από την ανάπτυξη πιθανών εμβολίων COVID-19 στήριξε το φρόνημα των επενδυτών, με τους κλάδους των εταιριών εξόρυξης μεταλλευμάτων και τον χρηματοοικονομικό  να ηγούνται. Αλλά στις 8:55 δική μας ώρα ήταν στο +0,75%.

Αυτά προκάλεσαν στον ευρύτερο δείκτη MSCI των μετοχών Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας αύξηση +0,37%. Ενώ στις 8:55 δική μας ώρα ήταν στο +0,52%.

Οι χρηματοοικονομικές αγορές των ΗΠΑ έκλεισαν τη Δευτέρα για μια δημόσια αργία, ενώ ο δείκτης STOXX 600 της Ευρώπης ανέβηκε +1,7% υψηλότερα. Ενώ στις 8:55 δική μας ώρα ήταν στο +0,52%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των Η.Π.Α. για τον S&P500 που πραγματοποίησαν συναλλαγές παγκοσμίως διέγραψαν τις απώλειές τους τη Δευτέρα και διαπραγματεύθηκαν +0,47% υψηλότερα. Ενώ στις 8:55 δική μας ώρα ήταν στο +0,61%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα