Επενδυτικό ενδιαφέρον για την εξαγορά του Pummaro

Πόσοι έχουν ζητήσει στοιχεία για τη μονάδα της Ελαΐς - Unilever
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 10:41
UPD:10:42

Από την έντυπη έκδοση

Της Δανάης Αλεξάκη
[email protected] 

Για ύπαρξη 5 με 6 εν δυνάμει ενδιαφερόμενων, που εμφανίζονται να έχουν εκφράσει τη διάθεση να εξετάσουν το ενδεχόμενο εισόδου ή επανεισόδου ή περαιτέρω διεύρυνσης της παρουσίας τους στην αγορά της βιομηχανικής τομάτας, μέσω της εξαγοράς του εργοστασίου της Ελαΐς - Unilever στη Γαστούνη, κάνουν λόγο οι πληροφορίες από την αγορά, παρά το γεγονός ότι o πολυεθνικός όμιλος επίσημα δεν συνδυάζει την επιχειρούμενη επαναξιολόγηση του κλάδου των τοματικών προϊόντων του στην Ελλάδα με «πωλητήριο» της μονάδας παραγωγής με ή χωρίς τη συμμετοχή του σήματος Pummaro στη διαδικασία.

Με βάση πηγές από την αγορά, η όλη διαδικασία φέρεται ότι βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το project της πώλησης τρέχει η Alpha Bank και πως το λεγόμενο data center έχει ανοίξει για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, προκειμένου να αποκτήσουν μια πιο πλήρη εικόνα για την εταιρεία και αναλόγως να προχωρήσουν ή όχι στην επόμενη κίνηση, δηλαδή στην κατάθεση μη δεσμευτικής προσφοράς.

. Όπως αναφέρουν στη «Ν» πηγές που παρακολουθούν τον κλάδο, «η δραστηριότητα της τομάτας είναι commodity και έχει χαμηλά margins και σε αυτό το πλαίσιο η τελική διεκδίκηση αναμένεται να αποτελέσει μια κούρσα για λίγους. Βέβαια ακόμα η φάση είναι πρώιμη και σε αυτό το στάδιο οποιοσδήποτε μπορεί να εκδηλώσει καταρχήν ενδιαφέρον».

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από την αγορά, μεταξύ των υποψήφιων ενδιαφερόμενων «ακούγονται» τα ονόματα των εταιρειών: Μέλισσα Κίκιζας, από την οποία η Unilever εξαγόρασε το brand Pummaro το 1999, και η Δ. Νομικός, με γνώμονα ότι έχει ήδη ισχυρή παρουσία στην κατηγορία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα