Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2007 07:02

ΑΠΩΛΕΙΕΣ, τις μεγαλύτερες σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων, σημειώνουν οι ασιατικές μετοχές μετά την έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ που υποχώρησε για πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση της ιαπωνικής οικονομίας.

Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. οδηγούσαν την πτώση μεταξύ των εταιρειών που βασίζονται στην εσωτερική ζήτηση ενώ πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές της Toyota Motor Corp., καθώς το γιέν ισχυροποιήθηκε έναντι του δολαρίου. Οι μετοχές της Samsung Electronics Co. της Ν. Κορέας σημείωναν απώλειες, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η ζήτηση θα περιοριστεί στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου. Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο κινήθηκαν πτωτικά, παράλληλα με τις τιμές των μετάλλων.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχωρούσε 1,8% φθάνοντας στις 149,71 μονάδες στις 10:35 π.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να σημειώσει τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 17 Αυγούστου. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225, υποχωρούσε 2,3% ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index διολίσθησε 1,9%. Πτωτικά κινήθηκαν και οι άλλοι δείκτες στις λοιπές αγορές της περιφέρειας.

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index απώλεσε 1,7% και ο Dow Jones Industrial Average (DJIA) κατά 1,9%.

Το γιέν αναρριχήθηκε στα 112,75 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ πριν από λίγη ώρα από 115,08 που έκλεισε την περασμένη εβδομάδα στο Τόκυο. Το ιαπωνικό νόμισμα αναρριχήθηκε 1,7% στη Ν. Υόρκη, σημειώνοντας την τρίτη μεγαλύτερη άνοδο φέτος. Ισχυρότερο γιέν περιορίζει την αξία των πωλήσεων σε δολάρια των ιαπωνικών εταιρειών στο εξωτερικό όταν αυτές μετατρέπονται στο τοπικό νόμισμα.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME), υποχώρησε 1,4% στις 7 Σεπτεμβρίου. Τα συμβόλαια του χαλκού σημείωσαν απώλειες 1,5% και του νικελίου 1,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα