Centric: Εκδοση ομολογιακού δανείου

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2007 11:51

Στην έκδοση και διάθεση μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης του ομολογιακού μη διαπραγματεύσιμου μετατρέψιμου σε μετοχές της εταιρείας δανείου, ύψους 23 εκατ. ευρώ, προέβη η Centeric Πολυμέσα Α.Ε. στις 6.9.2007.

Το εκδοθέν έγχαρτο, έντοκο, μετατρέψιμο σε μετοχές της εταιρείας μη διαπραγματεύσιμο ομολογιακό δάνειο είναι πενταετούς διάρκειας και αποτελείται από 460 Ανώνυμες Ομολογίες ονομαστικής αξίας 50.000 ευρώ έκαστη διαιρούμενες σε 20 τοκομερίδια έκαστη, οι οποίες διατέθηκαν πρωτογενώς μέσω ιδιωτικής τοποθετήσεως στους Ομολογιούχους.

Η τιμή μετατροπής ορίστηκε σε 2,48 ευρώ ανά μετοχή βάσει του αριθμού των μετοχών της εταιρείας 12.531.420 και η οποία θα προσαρμόζεται ανάλογα με τον αριθμό μετοχών της εταιρείας κατά τη μετατροπή.

Το επιτόκιο ορίστηκε μεταβλητό EURIBOR +2% ετησίως και καταβάλλεται τριμηνιαίως. Σύμβουλος Έκδοσης και Διαχειριστής του εν λόγω ομολογιακού είναι η MERIT ΑΧΕΠΕΥ.

Η Centric Πολυμέσα ανακοίνωσε παράλληλα ότι στις 10/9/2007 η συσταθείσα θυγατρική της SEE Sports Ltd (με έδρα τη Μάλτα), εξαγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία της Morna Investments Co (με έδρα τα νησιά Marshall), και συγκεκριμένα τη FLYER SA (με έδρα τον Παναμά), η οποία είναι joint venture partner της SPORTING BET PLC (με έδρα το Λονδίνο, εισηγμένη στο χρηματιστήριο AIM) και διαχειρίζεται το διαδικτυακό τόπο sportingbet.com στην ελληνική γλώσσα, καθώς και την εταιρεία RITCHMOND BET TRADE (με έδρα τις νήσους Marshall), η οποία έχει ως αποκλειστικό σκοπό τη διαχείριση των λογαριασμών της προηγούμενης.

Στο sportingbet.com πραγματοποιούνται στοιχήματα σε αθλητικά γεγονότα, ποκερ, καζίνο και διάφορα ψυχαγωγικά παιγνίδια.

Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε 22,5 εκατ. ευρώ και καλύφθηκε πλήρως από τα έσοδα του ως άνω ομολογιακού δανείου.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία CENTRIC ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΑΕ, πρόκειται να ενοποιήσει στα αποτελέσματα της του εννεαμήνου την κατά 100% εξαγορασθείσα εταιρεία.

Ο κύκλος εργασιών της CENTRIC ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΑΕ σε ενοποιημένη βάση στη χρήση 2007 αναμένεται να αυξηθεί κατά 50 εκατ. ευρώ ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων κατά 1,5 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΕΝΤΡ



Σχολιασμένα