Πυκνώνουν τα σύννεφα για τα ξενοδοχεία

Εκπρόσωποι του κλάδου μιλούν στη «Ν» για την κατάσταση που επικρατεί λόγω του κορονοϊού
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 12:11
UPD:12:11
George Vitsaras / SOOC/

Από την έντυπη έκδοση

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Καθώς ο Αύγουστος βαδίζει προς το τέλος του τα σύννεφα, λόγω της εξέλιξης της πανδημίας, αρχίζουν να πυκνώνουν και πάλι πάνω από τα ξενοδοχεία όλης της χώρας, με μικρή εξαίρεση ίσως τη Ρόδο και την Κρήτη, όπου το καλοκαίρι κρατά λίγο περισσότερο.

Σύμφωνα με ξενοδοχειακούς παράγοντες, σε γενικές γραμμές και δεδομένων των συνθηκών ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού κατέγραψε στις περισσότερες των περιπτώσεων υποφερτές πληρότητες, χωρίς βέβαια σε καμία περίπτωση να πλησιάζει τις περσινές καλές εποχές, καθώς φέτος απουσιάζουν εκατομμύρια τουρίστες. Κοινή επωδός όλων των ξενοδόχων, είτε οδικών είτε νησιωτικών προορισμών, είναι η αβεβαιότητα και ο φόβος της «βαρυχειμωνιάς» που αναμένεται από Σεπτέμβριο, ενώ ως ιδιαίτερος φόβος προβάλλει για κάποιες περιοχές μία ενδεχόμενη απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας να θέσει τη χώρα μας σε καθεστώς καραντίνας.

Θετικές εξαιρέσεις
Ξεκινώντας από τα Δωδεκάνησα, η Ρόδος, όπως προαναφέρθηκε, αποτελεί προς το παρόν μία θετική εξαίρεση, καθώς όπως επισημαίνει στη «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Μανώλης Μαρκόπουλος, ελπίζουν εκτός από έναν καλό Αύγουστο και σε έναν καλό Σεπτέμβριο. «Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και την προηγούμενη εβδομάδα ξενοδοχεία που δεν είχαν ανοίξει ξεκίνησαν τη λειτουργία τους, κάτι θα ξέρουν» σημειώνει ο κ. Μαρκόπουλος και εξηγεί ότι για τη Ρόδο παραδοσιακά ο Σεπτέμβριος είναι ένας πολύ αποδοτικός μήνας.

«Η εικόνα λοιπόν αναμένεται να παραμείνει θετική ακόμη και τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα διαχειριστούμε σωστά την πανδημία και δεν θα βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος. Επίσης πολλά θα εξαρτηθούν από το εάν οι Βρετανοί θα κρατήσουν τη χώρα μας εκτός του καθεστώτος καραντίνας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα