Χ.Α.: Ανοδος με αιχμή τον κλάδο των τραπεζών

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2007 17:40

ΣΤΙΣ 4.846,08 μονάδες έκλεισε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α. σημειώνοντας άνοδο κατά 0,48%. Ενδοσυνεδριακά ανήλθε μέχρι τις 4.856,25 μονάδες.

Οι τοποθετήσεις ενισχύθηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης, έπειτα από τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στις διεθνείς αγορές.

«Οι αγορές στο εξωτερικό γύρισαν έντονα θετικές, παρασύροντας και το ελληνικό χρηματιστήριο στο τέλος της συνεδρίασης. Η προσδοκία για μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα δίνει κάποια ανακούφιση», δήλωσε στο Reuters αναλυτής που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Αυτό αποτυπώθηκε και στην ελληνική αγορά με τους θεσμικούς να τοποθετούνται σε μετοχές, όπως οι τράπεζες».

Ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε στις 7.084,89 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,77%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των επιμέρους δεικτών.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς ενισχύθηκε κατά 3,47%, ενώ η Alpha Bank και η EFG Eurobank σημείωσαν άνοδο πάνω από 2%. Η μετοχή της Εθνικής κατέγραψε κέρδη 1,25%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 422,37 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 115 εκατ. ευρώ αφορούσαν πακέτα http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα