Παράταση προθεσμιών για ενίσχυση μικρομεσαίων

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2007 10:10

ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ για δύο μήνες για τις πυρόπληκτες περιοχές και ένα μήνα για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας οι προθεσμίες για την ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών προτάσεων με σκοπό την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα (τομείς Εμπορίου και Παροχής Υπηρεσιών), που υλοποιούνται μέσω των 13 Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ).

Οπως ορίζεται στο ΦΕΚ αρ.φ. 1742 για τις πληγείσες περιοχές, η καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της επενδυτικής πρότασης είναι η 10η Δεκεμβρίου.

Στη ρύθμιση υπενθυμίζεται ότι στους πυρόπληκτους νομούς (Μεσσηνία, Αρκαδία, Ηλεία, Λακωνία, Εύβοια και Αχαΐα), με απόφαση των υπουργών Οικονομίας κ. Γιώργου Αλογοσκούφη και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα, θα δοθούν τα ανώτατα επιπλέον ποσοστά ενισχύσεων για κάθε κατηγορία επιχειρήσεων, ανεξάρτητα με τα ποσοστά που ίσχυαν με τον αναθεωρημένο 3299/04. Τα ποσοστά αυτά είναι 40% για τις μεγάλες, 50% για τις μεσαίες και έως 60% για τις μικρές επιχειρήσεις στους πυρόπληκτους νομούς. Οι επενδυτικές προτάσεις που θα εγκριθούν θα χρηματοδοτηθούν μέσω των ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας.

Για τα υπόλοιπα ΠΕΠ, καθώς και για τα προγράμματα της κοινοτικής πρωτοβουλίας Interreg III, η καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της επενδυτικής πρότασης παρατείνεται και καθορίζεται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ της επιχείρησης ως εξής:

* Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ 0: Καταληκτική ημερομηνία 16-10-2007

* Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ 1: Καταληκτική ημερομηνία 18-10-2007

* Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ 2: Καταληκτική ημερομηνία 22-10-2007

* Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ 3: Καταληκτική ημερομηνία 24-10-2007

* Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ 4: Καταληκτική ημερομηνία 26-10-2007

* Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ 5: Καταληκτική ημερομηνία 30-10-2007

* Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ 6: Καταληκτική ημερομηνία 1-11-2007

* Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ 7: Καταληκτική ημερομηνία 5-11-2007

* Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ 8: Καταληκτική ημερομηνία 7-11-2007

* Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ 9: Καταληκτική ημερομηνία 9-11-2007

Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής του «εντύπου υποβολής» από τον τελικό δικαιούχο είναι η επόμενη εργάσιμη ημέρα από τις παραπάνω προθεσμίες ηλεκτρονικής υποβολής. Ο 4ος κύκλος ενισχύσεων έχει συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης περίπου 407 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα αύξησης σε 499 εκατ. ευρώ. Θα διατεθούν 368 εκατ. ευρώ για τις δράσεις Εμπορίου-Υπηρεσιών και 39 εκατ. ευρώ για τις δράσεις Interreg. Η προκήρυξη αφορά επενδυτικά σχέδια που φτάνουν έως τα 200.000 ευρώ για όλη την επικράτεια, καταμερισμένη σε 3 ζώνες.

Επιλέξιμες επιχειρήσεις είναι μόνο υφιστάμενες επιχειρήσεις (που έχουν συμπληρώσει 2 πλήρεις και κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις), χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι υπό ίδρυση επιχειρήσεις. Ο μέσος ετήσιος κύκλος εργασιών τριετίας των επιλέξιμων επιχειρήσεων πρέπει να κυμαίνεται από 30.000 ευρώ, αντί 10.000 ευρώ που ίσχυε.

Συνεργαζόμενες τράπεζες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν και να υποβάλουν την αίτησή τους στα κατά τόπους υποκαταστήματα των παρακάτω Τραπεζών:

Αγροτική Τράπεζα

Αlpha Bank

Aspis Bank

Τράπεζα Αττικής

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος

Εγνατία Τράπεζα

EFG Eurobank Ergasias

Ελληνική Τράπεζα

Εμπορική Τράπεζα

FBB-First Business Bank

Λαϊκή Τράπεζα

Millennium Bank

Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Πανελλήνια Τράπεζα

Probank

Proton Bank

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Κύπρου

Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας

Συνεταιριστική Τράπεζα Ν. Κοζάνης

Συνεταιριστική Τράπεζα Ν. Τρικάλων

Συνεταιριστική Τράπεζα Ν. Έβρου

Συνεταιριστική Τράπεζα Ιωαννίνων

Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου

Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου

ΤΑΣΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα