Χ. Ρόκας: Εγκρίθηκε η τροποποίηση του καταστατικού

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2007 10:07

Τροποποίηση του άρθρου 3 του Καταστατικού της Χ. Ρόκας αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Η τροποποίηση εγκρίθηκε με ποσοστό θετικών ψήφων 96,05% (μετοχές 10.826.927), και αρνητικών 3,95% (μετοχές 445,590) των εκπροσωπούμενων κοινών μετοχών και με ποσοστό θετικών ψήφων 99,97% (μετοχές 1.702.330), και αρνητικών 0,03% (μετοχές 579) των εκπροσωπούμενων προνομιούχων μετοχών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ρόκας, κατόπιν της τροποποίησης, το άρθρο 3 του Καταστατικού θα έχει ως εξής:

1. Σκοπός και αντικείμενο της εταιρείας είναι:

α) Η μελέτη και κατασκευή εργοστασίων στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, για ίδιον ή για λογαριασμό τρίτων.

β) Οι μηχανουργικές και μεταλλικές κατασκευές παντός είδους, ιδίως δε η κατασκευή και εγκατάσταση ανυψωτικών μηχανημάτων και γερανογεφυρών στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

γ) Η αντιπροσώπευση ξένων και ημεδαπών εμπορικών και βιομηχανικών οίκων, με ίδιο ή παρεμφερές αντικείμενο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

δ) Η εμπορία επί των ανωτέρω αντικείμενων και κάθε εν γένει συναφής εμπορική ή βιομηχανική εργασία.

ε) Η ανάληψη και εκτέλεση παντός έργου Δημοσίου, Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παντός εν γένει ιδιωτικού ή δημοσίου οργανισμού.

στ) παραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας μέσω εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων , χωρίς περιορισμούς, της παραγωγής που βασίζεται σε πηγές ενέργειας όπως την υδραυλική, αιολική, ηλιακή, φωτοβολταϊκή, βιομάζα καθώς και από υβριδικούς σταθμούς).

ζ) Η παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία βιοκαυσίμων και παραγώγων προϊόντων.

η) Ο σχεδιασμός, ανάπτυξη, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση των σκοπών που περιγράφονται στις παραγράφους (στ) και (ζ), είτε ανήκουν κατά κυριότητα στην Εταιρεία είτε άλλως, καθώς και η εκπόνηση ηλεκτρομηχανολογικών, τεχνοοικονομικών, περιβαλλοντικών και συναφών μελετών που σχετίζονται με ή αφορούν τις ως άνω εγκαταστάσεις.

θ) Η απόκτηση, ίδρυση, διαχείριση, έλεγχος και συμμετοχή με οποιονδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε εταιρεία, επιχείρηση και νομικό πρόσωπο οποιασδήποτε νομικής μορφής και τύπου, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο σκοπός ή αντικείμενο του οποίου συμπεριλαμβάνει οποιεσδήποτε δραστηριότητες αφορούν ή σχετίζονται με την παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου(συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσής του) και των παραγώγων του, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών παραγώγων.

ι) Η παροχή διοικητικών, λογιστικών, οικονομικών και άλλων συναφών εν γένει υπηρεσιών σε άλλες επιχειρήσεις

2. Για την επίτευξη του σκοπού της η εταιρεία μπορεί:

α) Να συμμετέχει σε κάθε μορφής εταιρείες, νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με όμοιο ή παρεμφερή αντικείμενο σκοπό και αντικείμενο , στην Ελλάδα και το εξωτερικό

β)Να συνεργάζεται με οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με οποιοδήποτε τρόπο και δεσμό, στην Ελλάδα ή το Εξωτερικό.

γ) Να ιδρύει γραφεία, υποκαταστήματα, πρακτορεία ή αντιπροσωπείες οπουδήποτε στην Ελλάδα ή το Εξωτερικό.

δ) Να παρέχει εγγυήσεις υπέρ εταιρειών και γενικά επιχειρήσεων ή κοινοπραξιών στις οποίες συμμετέχει η εταιρεία ή με τις οποίες συνεργάζεται με οποιονδήποτε τρόπο, παρέχοντας πάσης φύσεως ασφάλειες, ενοχικές ή εμπράγματες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα