Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2007 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός, μετά την απόφαση της Federal Reserve των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια δανεισμού κατά το ήμισυ μιας ποσοστιαίας μονάδας για να τονώσει την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Samsung Electronics Co. οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των εταιρειών που πραγματοποιούν κέρδη στις ΗΠΑ. Οι μετοχές της Mizuho Financial Group Inc. και της National Australia Bank Ltd. σημείωναν άνοδο καθώς εικάζεται ότι η μείωση των επιτοκίων από τη Fed θα περιορίσει τα προβλήματα στην αγορά πιστώσεων, που κατέστησαν τις τραπεζικές μετοχές, μετοχές με τις χειρότερες επιδόσεις φέτος.

Οι μετοχές των ιαπωνικών εξαγωγικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Honda Motor Co. κινήθηκαν επίσης ανοδικά μετά την υποχώρηση του γιέν έναντι των ξένων νομισμάτων, αυξάνοντας την αξία των πωλήσεών τους στο εξωτερικό.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index αναρριχήθηκε 3,5%, φθάνοντας στις 154,22 μονάδες στις 12:25 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, οδεύοντας να σημειώσουν τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 20 Αυγούστου. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 3,4%, φθάνοντας στις 16.333,29 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ άνοδο 3,2% σημείωσε ο δείκτης Hang Seng, οδεύοντας να κλείσει για πρώτη φορά πάνω από τις 25.000 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες και στις άλλες αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index αναρριχήθηκε 2,9% μετά τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού από την Fed στο 4,75% από 5,25%. Η μείωση, η οποία ήταν μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών ήταν η πρώτη μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Ανοδικά κινήθηκαν τα ασιατικά νομίσματα έναντι του δολαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα