Wesfarmers: Δάνειο 10 δισ. δολ. Αυστραλίας για την εξαγορά της Coles

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2007 08:05

ΠΟΣΟΝ 10 δισ. δολ. Αυστραλίας σε δάνεια για την εξαγορά της Coles Group Ltd., ποσόν ρεκόρ για δανειζόμενη εταιρεία στην Αυστραλία, άντλησε η Wesfarmers Ltd., η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων βελτίωσης κατοικιών της Αυστραλίας.

Η BNP Paribas SA, η Australia & New Zealand Banking Group Ltd. και η National Australia Bank Ltd. θα χορηγήσουν το δάνειο, σύμφωνα με ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η παρουσίαση σε 12 τράπεζες, πιθανούς αγοραστές χρέους, θα γίνει αύριο στο Σύδνεϋ, σύμφωνα με τον επικεφαλής δανείων της BNP Paribas στην Αυστραλία, Wayne Green.

H Wesfarmers πήρε δάνειο σε μια εποχή που τράπεζες και επενδυτές μειώνουν τις χορηγήσεις για τη χρηματοδότηση χρέους. Η National Australia και η Australia & New Zealand Banking συγκαταλέχθηκαν μεταξύ των μεγαλύτερων τραπεζών που αναγκάστηκαν να σώσουν μέρος των κύριων επενδύσεών τους αυτόν τον μήνα, καθώς τα προβλήματα στεγαστικής πίστης στις ΗΠΑ ώθησαν το κόστος δανεισμού υψηλότερα.

Οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστραλίας δάνεισαν περισσότερα από 10 δισ. δολ. Αυστραλίας στις κύριες επενδύσεις τους που δεν κατάφεραν να αποφέρουν χρήματα από τις βραχυπρόθεσμες αγορές χρέους της χώρας.

Η Wesfarmers, με έδρα το Περθ, άντλησε 4 δισ. δολ. Αυστραλίας σε ένα χρόνο, 5 δισ. δολ. Αυστραλίας σε τριετές χρέος και 1 δισ. δολ. Αυστραλίας σε περιοδικά δάνεια.

Η εταιρεία προσέφερε 18,8 δισ. δολ. Αυστραλίας σε μετρητά και μετοχές για την απόκτηση της Coles που εδρεύει στη Μελβούρνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης της χώρας. Χθες η Coles εμφάνισε 3,9% μείωση των κερδών το δεύτερο εξάμηνο καθώς οι πωλήσεις της δεν αυξήθηκαν και οι δαπάνες στα καταστήματά της αυξήθηκαν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα