Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2007 08:06

* ΕΞΠΡΕΣ: «Καραμανλής: Ανοίγει τώρα το ασφαλιστικό. Χωρίς χρονοτριβή η κυβέρνηση προχωρεί σε κοινωνικό διάλογο με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ρητορική μεταρρυθμίσεων. Δεκάλογος αλλαγών από Γ. Αλογοσκούφη».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Πάρτι στις κεφαλαιαγορές, χτυποκάρδια στις οικονομίες. Γενικευμένο άνοδο πυροδότησε η μείωση των επιτοκίων».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Με αιχμή το ασφαλιστικό η νέα κυβερνητική πολιτική. Προτεραιότητες τα χωροταξικά, η Ολυμπιακή και η ενέργεια».

Πετρέλαιο

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι «παγκόσμιο χρηματιστηριακό «πάρτι», με αμφίβολη όμως διάρκεια και μία ακόμη ιστορική εκτίναξη της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου - το οποίο κινείται πλέον μία ανάσα από το 1,40- πυροδότησε η επιθετική είσοδος της Fed στη μάχη προάσπισης της αμερικανικής οικονομίας έναντι της πιστωτικής κρίσης. Πληθωριστικούς «πονοκεφάλους» όμως προκαλεί την ίδια ώρα η αχαλίνωτη κούρσα του πετρελαίου, το οποίο καταρρίπτει καθημερινώς νέα ρεκόρ. Χθες το αμερικανικό αργό κινήθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά, αγγίζοντας τα 82,51 δολάρια το βαρέλι».

Ασφαλιστικό

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι «την έναρξη διαλόγου για μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος- με ευρεία κοινωνική και πολιτική συμμετοχή - έθεσε σε υψηλή προτεραιότητα ο ΥΠΟΙΟ, μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης. Στο ΥΠΑΝ θα προωθηθούν κατά προτεραιότητα τα ενεργειακά. Στο ΥΠΕΧΩΔΕ προέχει η εφαρμογή των ειδικών χωροταξικών σχεδίων, ενώ η αναμόρφωση του ασφαλιστικού είναι κύριος στόχος του υπουργείου Απασχόλησης. Έμφαση στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών και η λύση στην Ολυμπιακή περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες του νέου υπουργού Μεταφορών. Η συνεννόηση και συναίνεση θα είναι οι άξονες του νέου υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα