Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2007 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ, από τα υψηλότερα επίπεδα οκτώ εβδομάδων κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά το σχόλιο του προέδρου της Federal Reserve, Ben S. Bernanke και του προκατόχου του, Alan Greenspan ότι η ύφεση στην αγορά κατοικιών ενδέχεται να διευρυνθεί στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Οι μετοχές της Toyota Motor Corp., της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας και της Samsung Electronics Co. οδηγούσαν χαμηλότερα τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Elpida Memory Inc. μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nikkei ότι τα κέρδη της εταιρείας ενδέχεται να μειωθούν.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,7% φθάνοντας στις 155,74 μονάδες στις 11:19 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, υποχωρώντας από τα υψηλότερα επίπεδα που είχε αναρριχηθεί από τις 26 Ιουλίου. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,6%. Πτωτικά κινήθηκαν επίσης οι μετοχές των ιαπωνικών εξαγωγικών εταιρειών καθώς η άνοδος του γιέν έναντι του δολαρίου αύξησε τις ανησυχίες ότι ή αξία των πωλήσεων στο εξωτερικό θα μειωθεί.

Στη Ν. Ζηλανδία ο NZX 50 Index αναρριχήθηκε 0,9%. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Sky City Entertainment Group Ltd. μετά την προσέγγιση για την εξαγορά της. Οι μετοχές της Inpex Holdings Inc. οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των εταιρειών με πετρελαιοειδή, μετά την άνοδο των τιμών του αργού πετρελαίου.

Με απώλειες έκλεισαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες. Ο δείκτης Standard & Poor's 500 απώλεσε 0,7%.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια Νοεμβρίου σημείωσε χθες άνοδο 1,2% στη Ν. Υόρκη, φθάνοντας στα 81,78 δολ. το βαρέλι. Τα συμβόλαια του Οκτωβρίου αναρριχήθηκαν στα επίπεδα ρεκόρ μιας ημέρας και στα 83,90 δολ. το βαρέλι κατά την τελευταία ημέρα της διαπραγμάτευσής τους, πριν κλείσουν 1,7% υψηλότερα, στα 83,32 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα