Η Google απαγορεύει διαφημίσεις σε περιεχόμενο θεωρίας συνωμοσίας κορωνοϊών

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020 16:13
UPD:19:10
REUTERS/Charles Platiau

Η Google της Alphabet Inc. θα απαγορεύσει ιστότοπους και εφαρμογές που χρησιμοποιούν την τεχνολογία διαφήμισης από την προβολή διαφημίσεων με «επικίνδυνο περιεχόμενο», το οποίο αντίκειται στην επιστημονική συναίνεση κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού.

Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο αναθεώρησε την πολιτική της καθώς η κρίση της πανδημίας εξακολουθεί να μαίνεται στις ΗΠΑ και γίγαντες της ψηφιακής διαφήμισης όπως η Google και το Facebook δέχτηκαν εκκλήσεις για να κάνουν περισσότερα ώστε να περιορίσουν λανθεσμένη πληροφόρηση.

Περιεχόμενο που δεν επιτρέπεται να κερδίζει χρήματα από διαφημίσεις, είναι και εκείνο με θεωρίες συνωμοσίας, όπως το αφήγημα ότι ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε σε ένα κινεζικό εργαστήριο ως βιολογικό όπλο, και ότι αυτό δημιουργήθηκε από τον ιδρυτή της Microsoft Corp Μπιλ Γκέιτς, ή ότι ο ιός είναι φάρσα, ανέφερε η Google σε ανακοίνωση.

Η Google αποκλείει ήδη διαφημίσεις με επιβλαβές περιεχόμενο, όπως "θαύμα" σε θεραπείες υγείας ή που προωθούν το κίνημα κατά του εμβολιασμού. Επίσης αποτρέπει την προβολή διαφημίσεων σε περιεχόμενο εκδότη που
ενθαρρύνει αυτά τα θέματα.

Η νέα πολιτική της Google θα εμποδίσει τους διαφημιζόμενους από τη δημιουργία δικών τους διαφημίσεων που προωθούν θεωρίες συνωμοσίας για τιν κορωνοϊό.

naftemporikigr με πηγές από Reuters

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα