Quick 3D Parts: An Epic Team for Legendary Printings

Sponsored Content
Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 10:13

Μία αμιγώς ελληνική εταιρεία με επενδύσεις 95.000 ευρώ σε 3D software και πάνω από 150.000 σε 3D εκτυπωτές.

H Quick 3D Parts ιδρύθηκε το 2012 και ειδικεύεται στις 3D Εκτυπώσεις και την Προτυποποίηση. Η ομάδα αποτελείται από Mechanical Engineers και Industrial Designers. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο Σταύρος Κούρτης, Μηχανολόγος Μηχανικός, Founder στις εταιρείες Drawlab και Quick 3D Parts.

Οι σύγχρονοι 3D Printers της Quick 3D Parts καλύπτουν ανάγκες νευραλγικών τομέων για την ανθρωπότητα όπως: Ιατρική, Αεροδιαστημική, Ρομποτική, Εκπαίδευση STEM. Παράλληλα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η Quick 3D Parts, ειδικεύεται σε τομείς όπως η ψυχαγωγία αλλά και εξατομικευμένες ανάγκες ανθρώπων και εταιρειών.

Η Quick 3D Parts συμμετείχε στην προσπάθεια ομάδας επιστημόνων και αντίστοιχων επιχειρήσεων για παραγωγή προστατευτικών μασκών 3D, από πλαστικό, για χρήση από το υγειονομικό προσωπικό στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία.  Επιπλέον, αναπτύσσει νέα Swabs για την ευκολότερη ανίχνευση του Covid-19.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σταύρος Κούρτης: «Πλέον το φάσμα των υλικών είναι πολύ μεγάλο και μας επιτρέπει να έχουμε κατάλληλες μηχανικές ιδιότητες και μεγάλη ταχύτητα κατασκευής. Έτσι μπορούμε να παράγουμε αντικείμενα άμεσης ανάγκης όπως μάσκες και swabs για μία πανδημία όπως ο Covid-19 αλλά και να δημιουργούμε απολύτως χρηστικά αντικείμενα με αντοχή στην υγρασία ή στην UV ακτινοβολία».

Milestones

2012 – Η εταιρεία αρχίζει να λειτουργεί με μόλις έναν 3D Εκτυπωτή και δύο άτομα προσωπικό.
2013 – Συνεργασία με την Telemarketing stores για τη δημιουργία ενός προϊόντος.
2014 – Εισάγονται στην παραγωγική διαδικασία τα χυτά μέταλλα, που δίνουν τη δυνατότητα για μαζικές παραγωγές και εμπόριο σε όλο τον πλανήτη.
2015 – Η εταιρεία επενδύει πάνω από 45.000 ευρώ σε software για reverse engineering με σκοπό να διευρύνει τις δραστηριότητές της και να μπορεί να παράγει πλαστικά προϊόντα με δύσκολες γεωμετρίες.
2017 – Τελειοποιείται ο κύκλος ανάπτυξης του προϊόντος ξεκινώντας από μία απλή ιδέα του πελάτη, προχωρώντας στη συνέχεια στο βιομηχανικό σχεδιασμό, μηχανολογική μελέτη, προτυποποίηση και ολοκληρώνοντας με την παραγωγή του τελικού προϊόντος.
2018 – Η εταιρεία αναλαμβάνει κατασκευή ιατρικών εξαρτημάτων και medical devices.
2019 – Η εταιρεία πλέον διαθέτει 10 3D Printers και 2 CNC μηχανήματα για προτυποποίηση, ενώ το προσωπικό της ανέρχεται πλέον σε 9 άτομα.
2020 – Ξεκινούν οι μαζικές παραγωγές με 3D Εκτυπωτές ενώ στην γκάμα των υλικών προστίθενται βιοσυμβατά υλικά.
2020 – Στόχος η εκτύπωση εξαρτημάτων για τον κλάδο της αεροδιαστημικής και της αυτοκίνησης.

3D Printings 4η Βιομηχανική Επανάσταση

H Quick 3D Parts είναι εδώ και 8 χρόνια ηγέτιδα δύναμη στην Ψηφιοποίηση της παραγωγής εξατομικευμένων ειδών στα οποία συμπεριλαμβάνονται μηχανολογικά εξαρτήματα, υλικά αρχιτεκτονικής, μέρη ιατρικών μηχανημάτων ακόμα και μέρη αεροσκαφών.

Η ειδοποιός διαφορά για την Quick 3D Parts είναι ότι συμμετέχει στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, απαλλάσσοντας τις εταιρείες από την ανάγκη αποθήκευσης και logistics.

Το γνωστό ρητό «Από την παραγωγή στην κατανάλωση» αποκτά πλέον αξία και για τον δευτερογενή τομέα παραγωγής. 

Θεοδωρήτου Βρεσθένης 17, Νέος Κόσμος

www.quick3dparts.co | Instagram | Facebook

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα