Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2007 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ για τέταρτη ημέρα κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών με πρώτες ύλες, καθώς αναμένεται ότι η ζήτηση των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής θα αυξηθεί και τα κέρδη των εταιρειών θα βελτιωθούν μετά την αύξηση της παραγωγικότητας.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ καθώς εικάζεται ότι θα ανακοινώσει τη μεγαλύτερη ανακάλυψη κοιτασμάτων χρυσού. Οι μετοχές της Santos Ltd. και της Singapore Petroleum Co. κινήθηκαν ανοδικά μετά την έναρξη της παραγωγής σε πετρελαιοπηγή της Ινδονησίας, η οποία καθυστερούσε. Ανοδικά κινήθηκαν επίσης οι μετοχές της Jiangxi Copper Co. μετά την ανακοίνωση αξιωματούχου – όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης – ότι ανοίγει χυτήριο αξίας 3,5 δισ. γιουάν (466 εκατ. δολ.).

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – σημείωνε άνοδο -0,3% φθάνοντας στις 509,18 μονάδες στις 9:59 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ (τοπική ώρα), οδεύοντας σε επίπεδα ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη φορά. Ο δείκτης τις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις έκανε ράλι 5,6%, μετά τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού από την Federal Reserve των ΗΠΑ κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, με στόχο τη ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία, τη Ν. Κορέα και την Ταϊβάν, λόγω εθνικής εορτής Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 αναρριχήθηκε 0,8% με τις μετοχές της Orica Ltd. να σημειώνουν κέρδη μετά την εξαγορά εταιρείας παροχής υπηρεσιών σε μεταλλουργίες. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στην Κίνα και τη Μαλαισία, ενώ οι λοιπές, στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, κινήθηκαν ανοδικά.

Στις 21 Σεπτεμβρίου οι μετοχές στις ΗΠΑ ολοκλήρωσαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Μάρτιο. Ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε άνοδο 0,5% μετά την ανακοίνωση των κερδών της Oracle Corp., που διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών, σε συνδυασμό με τα χαμηλότερα επιτόκια που αναζωογόνησαν τις εικασίες για εξαγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα