ΤΕΡΝΑ: Ζητά παράταση για έργο στη Βουλγαρία

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2007 09:30

Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ, η οποία έχει αναλάβει το έργο κατασκευής και ηλεκτροδότησης του τμήματος Kroumovo – Pyrvomai της σιδηροδρομικής γραμμής Plovdiv – Svilegrad θα λάβει νέα προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου, δήλωσε η υφυπουργός μεταφορών της Βουλγαρίας, κα Βέσελα Γκοσποντίνοβα στη συνεδρίαση της επιτροπής μεταφορών του βουλγαρικού κοινοβουλίου.

Η επιτροπή ενέκρινε την επικύρωση της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την παροχή δανείου ύψους 150 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του συνολικού έργου. Ο προϋπολογισμός του συνολικού έργου έργου (Plovdiv – Svilegrad) ανέρχεται σε 340 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 157 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από το πρόγραμμα ISPA της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα 37 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό της Βουλγαρίας.

Η ΤΕΡΝΑ έχει ζητήσει την παράταση της προθεσμίας παράδοσης του έργου κατά έξι μήνες. Νέα προθεσμία θα υπάρξει αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι αυτού του μεγέθους, ανέφερε η κα Γκοσποντίνοβα, προσθέτοντας πως ο ανάδοχος ξεκίνησε τις εργασίες με αργούς ρυθμούς αλλά ήδη έχει επιταχύνει τους ρυθμούς του. Αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ των πλευρών (υπουργείου και αναδόχου) είναι επίσης το αίτημα της ΤΕΡΝΑ για τη διακοπή της κίνησης για έξι μήνες στο τμήμα που εκτελούνται οι εργασίες.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα