Γενικός γραμματέας του ΕΟΤ: Να μείνουμε όρθιοι ώστε να κεφαλαιοποιήσουμε το 2021 ό,τι καταφέραμε φέτος

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 13:43
UPD:13:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Την στρατηγική στόχευσης προς πάσα κατεύθυνση για την ανάκαμψη του πληρωμένου τουριστικού κλάδου ανέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης. «Φέτος δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε τίποτα στην τύχη. Θα τα κυνηγήσουμε όλα, και τον οδικό τουρισμό κυνηγάμε, και τον εσωτερικό τουρισμό κυνηγάμε, και προφανώς κυνηγάμε τις μεγάλες σημαντικές αγορές μας στο εξωτερικό» σημείωσε.

Μιλώντας στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστρίας «Hephaestus», ο γ.γ. του ΕΟΤ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ελληνικός τουρισμός θα αντέξει φέτος τονίζοντας ταυτόχρονα πως ο στόχος είναι «να μείνουμε όρθιοι ώστε να μπορέσουμε να κεφαλαιοποιήσουμε το 2021, αυτό που καταφέραμε τη φετινή χρονιά».

Ο κ. Φραγκάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τον τρόπο που το κράτος διαχειρίστηκε την κρίση, ενώ σημείωσε πως «ακαι μέσα στην καραντίνα, το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ δεν σταμάτησαν να δουλεύουν. Ο ΕΟΤ ήταν από τους λίγους Οργανισμούς Τουρισμού στην Ευρώπη, που έκανε καμπάνια μέσα στην καραντίνα, το GREECE FROM HOME». Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα προβολής που είναι, όπως αποκάλυψε, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της πανδημίας. Έτσι ανά πάσα στιγμή ακολουθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα των χωρών και αλλάζει χώρες- στόχους.

Οι καμπάνιες αυτές είναι σημαντικές για τον κ. Φραγκάκη καθώς «είμαστε ρεαλιστές, αυτή τη στιγμή υπάρχει στον Ευρωπαίο πολίτη μία συστολή να ταξιδέψει. Κάνουμε μία προσπάθεια να φύγει ο φόβος από τον Ευρωπαίο πολίτη και να μπορέσει να ταξιδέψει στην Ελλάδα, στην ασφαλέστερη χώρα που μπορεί να κάνει διακοπές.» υποστήριξε και συνέχισε λέγοντας πως «φέτος δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε τίποτα στην τύχη. Θα τα κυνηγήσουμε όλα, και τον οδικό τουρισμό κυνηγάμε, και τον εσωτερικό τουρισμό κυνηγάμε, και προφανώς κυνηγάμε τις μεγάλες σημαντικές αγορές μας στο εξωτερικό. Ανοίγουμε τη σεζόν με ασφάλεια, όμως και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στο ποιες χώρες ανοίγουν έτσι ώστε να μην έχουμε προβλήματα με τη διάδοση της πανδημίας».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στον οδικό χάρτη ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού, ο γ.γ.του ΕΟΤ σημείωσε πως «γίνεται μία τεράστια προσπάθεια από όλους και αυτό οφείλω να το πω. Αναφέρομαι στους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους, τις Ενώσεις Ξενοδόχων, τις αεροπορικές εταιρείες, σε όλους όσους έχουν άμεση σχέση με το τουριστικό μας προϊόν. Και αυτό είναι μία νέα συλλογικότητα για την Ελλάδα, ένα πολύ σημαντικό κέρδος για τη χώρα, το οποίο πρέπει να το κρατήσουμε ζωντανό και το επόμενο διάστημα. Στόχος μας φέτος, για το 2020, είναι να κρατηθεί η ελληνική τουριστική βιομηχανία όρθια. Αυτός είναι ο πρώτος και βασικός στόχος: Να ανοίξουν και να δουλέψουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι φέτος. Πιστεύω προσωπικά ότι η σεζόν αν και πολύ δύσκολη θα κρατηθεί σε σχετικά καλά επίπεδα, έτσι ώστε να προετοιμαστούμε και για το 2021. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για το 2021 και από tour operators και από αεροπορικές. Άρα, ο στόχος είναι να μπορέσουμε να κεφαλαιοποιήσουμε ως χώρα το 2021 πια, αυτό που πετύχαμε το 2020».

Στη συνέχεια ο κ. Φραγκάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού λέγοντας πως «το θέμα του εσωτερικού τουρισμού μας έχει απασχολήσει από την αρχή» υπογράμμισε και διευκρίνισε ότι «ο Έλληνας ταξιδιώτης είχε εξαφανιστεί από την ελληνική τουριστική αγορά την τελευταία δεκαετία, λόγω της δημοσιονομικής κρίσης που περάσαμε. Η στρατηγική μας ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019 είναι να τονώσουμε τον εσωτερικό Τουρισμό. Στη σημερινή συγκυρία, έχουμε ήδη αρχίσει να δουλεύουμε ώστε να τονώσουμε περαιτέρω τη ζήτηση του εσωτερικού Τουρισμού με τα τρία προγράμματα ενίσχυσης του Κοινωνικού Τουρισμού, τα οποία έχουμε ήδη ανακοινώσει».

Τέλος, ερωτηθείς για την στήριξη των εργαζομένων στον Τουρισμό ο κ. Φραγκάκης τόνισε πως «700.000 οικογένειες στηρίζονται πάνω στο τουριστικό προϊόν και στη λειτουργία του. Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδειξε πολύ γρήγορα αντανακλαστικά. Περίπου 13 δισ. ευρώ έχουν δαπανηθεί σε προγράμματα στήριξης και των εργαζομένων, και των επιχειρήσεων οι οποίες πλήττονται. Βασική μας επιδίωξη, όμως, είναι να φέρουμε κόσμο στη χώρα για διακοπές, να ανοίξει ο τουρισμός, να δουλέψουν οι επιχειρήσεις, να έχουν εισόδημα οι εργαζόμενοι, για να μπορέσουμε να αντέξουμε μέχρι τις αρχές του 2021, που πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλύτερη χρονιά».

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα