Στο «κόκκινο» ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και Χ.Α.

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 13:27
UPD:13:30
REUTERS/STAFF

Πτώση σημειώνουν την Πέμπτη, τα βασικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους δείκτες να επηρεάζονται από μία σειρά αδύναμων εταιρικών αποτελεσμάτων, από τα ανάμεικτα στοιχεία για την κινεζική οικονομία και με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Συγκεκριμένα, στις 1:15 ώρα Ελλάδος , ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,74%. Πτώση σημειώνει και ο FTSE 100  στο Λονδίνο, με τον δείκτη να βρίσκεται στο -0,58% και ο CAC 40  στο Παρίσι, με τον δείκτη να βρίσκεται στο -0.83%. Πτώση καταγράφουν και ο DAX  στη Φρανκφούρτη και ο FTSE MIB στο Μιλάνο, με τους δείκτες να βρίσκονται στο -0,64% και -0,16% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, η κινεζική οικονομία επανήλθε στην ανάπτυξη στο β’ τρίμηνο, αλλά η απρόσμενη εξασθένηση της εγχώριας κατανάλωσης υπογράμμισε τη μακράς διάρκειας οικονομική ζημιά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Μεταξύ μεμονωμένων μετοχών,  οι εταιρείες LVMH και Kering, οι οποίες στηρίζουν στην Κίνα ένα μεγάλο ποσοστό των εσόδων τους, καταγράφουν απώλειες της τάξης του 1,4% και 2,2% αντίστοιχα. Η μετοχή της ολλανδικής ζυθοποιίας Heineken σημειώνει πτώση 2,6% μετά τη μείωση των καθαρών εσόδων της στο α’ εξάμηνο κατά 16,4% λόγω της καραντίνας.

Αρνητικό κλίμα επικρατεί και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στο -0,35%, στις 635,08 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να είναι στα 11,01 εκατ.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα