Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2007 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ, στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών, αναρριχήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά την άνοδο της τιμής των μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου. Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές της Toyota Motor Corp., καθώς εικάζεται ότι μία απεργία από τους εργαζομένους στην General Motors Corp., θα βοηθήσει τις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 157,80 μονάδες στις 10:48 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 26 Ιουλίου. Οι κλάδοι των μεταλλουργιών και των αυτοκινητοβιομηχανιών, συμμετείχαν τα μέγιστα στην άνοδο του περιφερειακού δείκτη.

Στην Ιαπωνία, όπου οι αγορές ήταν κλειστές χθες λόγω εθνικής εορτής, ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,3%, φθάνοντας στις 16.270,31 μονάδες. Κλειστές για δεύτερη ημέρα είναι οι αγορές στη Ν. Κορέα και την Ταϊβάν. Πτωτικά κινήθηκαν και οι δείκτες στη Ν. Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες.

Χθες πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ, ωθώντας τον δείκτη Standard & Poor's 500, 0,5% χαμηλότερα. Οι μετοχές έκαναν ράλι την εβδομάδα που πέρασε μετά την απόφαση της Federal Reserve να μειώσει τα επιτόκια δανεισμού για να τονώσει την επέκταση της οικονομίας των ΗΠΑ, όπου η χειρότερη συρρίκνωση της αγοράς κατοικιών σε 16 χρόνια, αυξάνει σημαντικά τις αθετήσεις αποπληρωμής δανείων.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME), ανέστρεψε τις ζημίες δύο συνεχόμενων ημερών, κερδίζοντας χθες 1,7%. Ο χαλκός αναρριχήθηκε 2%, το νικέλιο 2,5% και ο ψευδάργυρος σημείωσε άνοδο 1,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα