Τρίτη ημέρα απωλειών για το αργό

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2007 07:07

ΠΤΩΤΙΚΑ για τρίτη ημέρα κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς οι εταιρείες παραγωγής των ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικού αύξησαν την παραγωγή μετά το πέρασμα της καταιγίδας που απειλούσε τις εγκαταστάσεις τους.

Μέχρι στιγμής η BP Plc, η Royal Dutch Shell Plc και άλλες εταιρείες πετρελαιοειδών, αποκατέστησαν το 70% της παραγωγής από την παύση της την εβδομάδα που πέρασε, καθώς αναπτυσσόταν καταιγίδα στα ανατολικά του Κόλπου, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης. Αυριανή έκθεση ενδέχεται να δείξει τι τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν την εβδομάδα που πέρασε μετά το κλείσιμο των διϋλιστηρίων σε συνδυασμό με τη μείωση των εισαγωγών από τις εταιρείες επεξεργασίας κατά τη διάρκεια της συντήρησης των μονάδων τους.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου, υποχώρησε έως 73 σεντς, ποσοστό 0,9% φθάνοντας στα 80,22 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 10:32 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα, το αργό διαπραγματεύθηκε στα 80,38 δολ. το βαρέλι.

Χθες τα συμβόλαια του αργού υποχώρησαν 67 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 80,95 δολ. το βαρέλι. Τα συμβόλαια του Οκτωβρίου άγγιξαν τα 83,90 δολ. στις 20 Σεπτεμβρίου, τα υψηλότερα επίπεδα από τότε που άρχισε η διαπραγμάτευσή τους το 1983.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου υποχώρησε έως 51 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 78,22 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. Στις 10:34 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 78,32 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα