Χ.Α.: Πάνω από τις 5.100 μονάδες

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007 17:54

ΜΕ ΑΙΧΜΗ τη μετοχή του ΟΤΕ ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. διέσπασε σήμερα το φράγμα των 5.100 μονάδων καταγράφοντας κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

«Κατά κύριο λόγο ο ΟΤΕ και η Cosmote ήταν αυτοί που οδήγησαν σήμερα ανοδικά τον γενικό δείκτη. Η αγορά προεξοφλεί ότι επίκειται σύντομα εξαγορά των μειοψηφιών της Cosmote από τον ΟΤΕ και συγχώνευσή τους και αυτό ενισχύει και τους δύο», δήλωσε στο Reuters ο κ. Μάνος Μαυρογένης, αναλυτής στην Λαϊκή ¶τταλος Χρηματιστηριακή.

«Η θετική ψυχολογία από το μέτωπο αυτό δημιούργησε αγοραστικό ενδιαφέρον και για τις τράπεζες. Βραχυπρόθεσμα, το κλίμα στο εξωτερικό και οι εξελίξει ΟΤΕ-Cosmote αναμένω να κινήσουν την αγορά υψηλότερα», πρόσθεσε.

Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 5.103,47 μονάδες, πολύ κοντά στο υψηλότερο σημείο της ημέρας, σημειώνοντας σημαντική άνοδο κατά 1,42%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 655,7 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 254 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Από τις μετοχές που άλλαξαν χέρια 190 ενισχύθηκαν, 63 έκλεισαν σε χαμηλότερα επίπεδα και 51 παρέμειναν σταθερές.

Οι μετοχές της Coca – Cola 3E και του ΟΤΕ σημείωσαν άνοδο κατά 3,42% και 3,35% αντιστοίχως, ενώ η Intralot και ο ΟΠΑΠ έκλεισαν με κέρδη πάνω από 2%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα