Cosmote: Ο Π. Βουρλούμης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος

«Αναγκαία η ενιαία στρατηγική του Ομίλου ΟΤΕ»
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007 17:58
UPD:18:37

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Cosmote μετά τη χθεσινή παραίτηση του κ. Ευάγγελου Μαρτιγόπουλου http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/09/26/1416720.htm .

Εκ μέρους όλου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, ο κ. Βουρλούμης ευχαρίστησε τον κ. Μαρτιγόπουλο «για την πολύτιμη συνεισφορά του στην εντυπωσιακή ανάπτυξη της Cosmote, η οποία κατά τη διάρκεια της θητείας του κατέλαβε την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας και εξελίχθηκε στον πιο δυναμικό όμιλο κινητής τηλεφωνίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

«Το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι συνεχείς εξελίξεις στις τηλεπικοινωνίες και κυρίως η επερχόμενη σύγκλιση υπαγορεύουν στον Όμιλο του ΟΤΕ ενιαία στρατηγική», τόνισε ο κ. Βουρλούμης.

Σε επιστολή του προς του υπαλλήλους της Cosmote, ο κ. Μαρτιγόπουλος αναφέρει ότι στη διάρκεια της θητείας του και με τη βοήθεια του εργατικού δυναμικού της εταιρείας, δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο επιχειρηματικό «θαύμα», μια εταιρεία πρότυπο για τα ελληνικά και τα διεθνή επιχειρηματικά δρώμενα.

Στην επιστολή ο κ. Μαρτιγόπουλος κάνει μια μικρή ιστορική αναδρομή στην εξέλιξη της Cosmote, υπενθυμίζοντας ότι ξεκίνησε από το μηδέν για να κατακτήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα την κορυφή στην Ελλάδα, να έχει τρομακτική ισχύ στη ΝΑ Ευρώπη και να είναι μια από τις κορυφαίες εταιρίες του κλάδου πανευρωπαϊκά. Ο κ. Μαρτιγόπουλος κάλεσε τα στελέχη και τους εργαζόμενους να συνεχίσουν, με την ίδια αυταπάρνηση και ενθουσιασμό, να αγωνίζονται για το μεγάλωμα της εταιρείας.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο

Ακολούθως, το διοικητικό συμβούλιο της Cosmote εξέλεξε τον κ. Μιχάλη Τσαμάζ ως νέο μέλος του συμβουλίου σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Ε. Μαρτιγόπουλου.

Η εκλογή του κ. Τσαμάζ θα υποβληθεί προς έγκριση στην επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων της Cosmote, σύμφωνα με το Καταστατικό της εταιρείας.

Μετά την παραπάνω εκλογή, το 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο της COSMOTE, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Π. Βουρλούμης Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό μέλος

Κ. Αποστολίδης Αντιπρόεδρος - Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος

Μ. Τσαμάζ Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό μέλος

Ι. Βεζανής Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Ε. Δεσπότου Μη εκτελεστικό μέλος

Γ. Ιωαννίδης Μη εκτελεστικό μέλος

Γ. Μαυράκης Μη εκτελεστικό μέλος

Χ. Οικονόμου Μη εκτελεστικό μέλος

Ι. Σαραντίτης Μη εκτελεστικό μέλος

Η θητεία του διοικητικού συμβουλίου λήγει στις 8.6.2009.

Ράλι των μετοχών

Η μετοχή του ΟΤΕ σημείωσε μεγάλη άνοδο κατά 3,35% κλείνοντας στα 25,94 ευρώ. Παράλληλα, παρουσίασε τον τρίτο υψηλότερο τζίρο.

Η Cosmote έκλεισε με κέρδη 1,91% στα 24,5 ευρώ.

«Η αγορά προεξοφλεί ότι επίκειται σύντομα εξαγορά των μειοψηφιών της Cosmote από τον ΟΤΕ και συγχώνευσή τους και αυτό ενισχύει και τους δύο», δήλωσε στο Reuters ο κ. Μάνος Μαυρογένης, αναλυτής στην Λαϊκή ¶τταλος Χρηματιστηριακή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα