Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2007 07:02

ΣΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα δύο μηνών αναρριχήθηκαν οι ασιατικές μετοχές καθώς αυξάνονται οι εικασίες ότι η Federal Reserve των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού και ο Warren Buffett θα αγοράσει μερίδιο στην Bear Stearns Cos.

Οι μετοχές της Macquarie Bank Ltd. και της Mizuho Financial Group Inc. σημείωναν μεγάλη άνοδο, μετά τη μεγαλύτερη από ότι προβλεπόταν μείωση των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ, εντείνοντας τις εικοτολογίες ότι το κόστος δανεισμού θα μειωθεί.

Οι μετοχές της Kookmin Bank κινήθηκαν ανοδικά στη Ν. Κορέα, μετά την έκθεση που έδειξε ότι οι καταναλωτές είναι τα μέγιστα απαισιόδοξοι από ότι ήταν για πέντε χρόνια.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 1,2%, φθάνοντας στις 160,47 μονάδες στις 10:27 π.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 25 Ιουλίου. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη σημείωναν κέρδη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 1,2% φθάνοντας στις 16.638,32 μονάδες, οδεύοντας να σημειώσει το πρώτο ράλι τριών ημερών από την περίοδο που έληξε στις 9 Αυγούστου. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Sony Corp. σημείωναν άνοδο μετά την υποχώρηση του γιέν έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, αυξάνοντας την αξία των πωλήσεων των Ιαπώνων εξαγωγέων στις ΗΠΑ.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωνε άνοδο 1,3% μετά από διακοπές τριών ημερών, έχοντας τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες και στις λοιπές ασιατικές αγορές.

Χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο μέσα σε μία εβδομάδα μετά τη συμφωνία της General Motors Corp. που επετεύχθη με την ένωση εργαζομένων και μέσω της οποίας θα εξοικονομήσει 50 δισ. δολ. από το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Η ζήτηση διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ μειώθηκε 4,9% τον Αύγουστο, τα μέγιστα σε επτά μήνες. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι οι παραγγελίες θα μειωθούν 4%.

Το γιέν προσφάτως διαπραγματεύθηκε στα 115,43 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, από 114,76 που ήταν αργά χθες κατά το κλείσιμο των αγορών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα