Eυρωζώνη: Οι πρώτες αχτίδες ελπίδας στην μεταποίηση τον Ιούνιο

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 13:33
UPD:13:35
REUTERS/YVES HERMAN

Η ύφεση του μεταποιητικού τομέα της Ευρωζώνης τον Ιούνιο δεν ήταν τόσο βαθιά όσο αρχικά είχε υπολογιστεί, καθώς οι οικονομίες του μπλοκ άρχισαν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς τους.

Με το ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού να υποχωρεί τον περασμένο μήνα ανά την ήπειρο και τον ένα μετά τον άλλο τους κλάδους να πατούν το κουμπί της επανεκκίνησης, ο δείκτης PMI της IHS Markit για την μεταποιητική δραστηριότητα σκαρφάλωσε στις 47,4 μονάδες από μόλις 39,4 τον Μάιο, έναντι προκαταρκτικής εκτίμησης που τον ήθελε στις 46,9 μονάδες. Προσέγγισε έτσι το όριο των 50 μονάδων, το οποίο διακρίνει την ανάπτυξη από την ύφεση. 

Ο επιμέρους δείκτης της παραγωγής έκανε άλμα στις 48,9 από 35,6 μονάδες. Όσο για τον δείκτη μελλοντικής παραγωγής, που μετράει ουσιαστικά την αισιοδοξία για τους επόμενους μήνες, επέστρεψε δυναμικά σε θετικό έδαφος και στις 57,3 μονάδες. Όλοι οι υπόλοιποι δείκτες πάντως παρέμειναν κάτω από τις 50 μονάδες, γεγονός που έρχεται να ενισχύσει την αίσθηση ότι η όποια ανάκαμψη θα είναι μακρά και βραδεία. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα