Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2007 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές οδηγώντας τον περιφερειακό δείκτη σε επίπεδα ρεκόρ για τέταρτη φορά, καθώς εικάζεται ότι η αναταραχή στις παγκόσμιες πιστωτικές αγορές, ενδέχεται να φτάνει στο τέλος της.

Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. οδηγούσαν υψηλότερα τις τραπεζικές μετοχές μετά την ανακοίνωση της Citigroup Inc. ότι τα κέρδη θα επιστρέψουν σε κανονικά επίπεδα αυτό το τρίμηνο, σε συνδυασμό με το σχόλιο του πρώην προέδρου της Federal Reserve, Alan Greenspan, που σηματοδότησε ότι η συρρίκνωση των πιστωτικών αγορών πιθανόν να τελείωσε. Οι μετοχές της Samsung Electronics Co. οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των εξαγωγικών εταιρειών καθώς εικάζεται ότι η ζήτηση των προϊόντων της θα αυξηθεί.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 1,1% φθάνοντας στις 165,16 μονάδες στις 10:21 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 1%. Ολοι οι δείκτες στις αγορές της περιφέρειας σημείωναν άνοδο ενώ κλειστές είναι οι αγορές στην Κίνα και την Ινδία, λόγω εθνικής εορτής σήμερα.

Ράλι έκαναν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, ωθώντας τον Dow Jones Industrial Average (DJIA), 1,4% υψηλότερα σε επίπεδα ρεκόρ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα