Fiat Chrysler: «Πράσινο φως» για την χορήγηση δανείου 6,3 δισ. με κρατική εγγύηση

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 14:18

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακοίνωση της έγκρισης παροχής εγγυήσεων για χρηματοδότηση ύψους 6,3 δισ. Ευρώ της Fiat Chrysler. Αυτό ανέφεραν στο Reuters δύο πηγές σχετικές με την υπόθεση.

Το ιταλικό τμήμα της Fiat, έχει προσφύγει στο πρόγραμμα χρηματοδότησης έκτακτης ανάγκης της Ρώμης, με σκοπό να διασφαλίσει μια τριετή κρατική δανειακή στήριξη, ώστε να μπορέσει να υποστηρίξει τις δραστηριότητές της στη χώρα καθώς και τον ιταλικό κλάδο αυτοκινήτου, που δραστηριοποιούνται περίπου 10.000 επιχειρήσεις.

Η ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore ανέφερε σε δημοσίευμά της την Κυριακή ότι οι τελικοί όροι του δανείου της Fiat περιλαμβάνουν μια μικρή αύξηση των προγραμματισμένων επενδύσεων της εταιρείας στην χώρα, από 5 δισ. σε 5,2 δισ.

Τα εν λόγω δάνεια υπόκεινται σε διάφορους όρους, συμπεριλαμβανομένης και της προσωρινής αναστολής της παροχής μερίσματος στους μετόχους. Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, οι όροι θα επιτρέψουν στην ολλανδική holding εταιρεία της FCA να πληρώσει ειδικό μέρισμα 5,5 δισ. ευρώ στους μετόχους μόλις ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη συγχώνευση της αυτοκινητοβιομηχανίας με τη γαλλική PSA.

naftemporiki.gr, με πληροφορίες από Reuters 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα