Θεμελιώθηκε η επένδυση του «Κillada Hills» της Dolphin

Το έργο συνολικού ύψους 420 εκατ. ευρώ αναμένεται να εγκαινιαστεί το 2022
Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020 07:30
Eurokinissi/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Από την έντυπη έκδοση

Παρουσία της ηγεσίας των υπουργείων Ανάπτυξης και Τουρισμού έγινε η τελετή θεμελίωσης του μεγάλου επενδυτικού έργου «Κillada Hills» της Dolphin Capital συνολικού ύψους 420 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την πρώτη τουριστική επένδυση που εντάχθηκε στο πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων και την πρώτη που άρχισε να υλοποιείται, ενώ είναι το τέταρτο μεγάλο έργο που κατασκευάζει ο όμιλος Dolphin Capital στην Ελλάδα, μετά το Amanzoe στην Αργολίδα, όπου και το Nikki Beach και το One & Only στην Τζια. Και τα τέσσερα αυτά έργα είναι πρωτοποριακά και συμβαδίζουν με τον στόχο του ομίλου μας που ήταν πάντα οι υψηλού επιπέδου αναπτύξεις σε συνεργασία με παγκοσμίου εμβελείας σχεδιαστές και brands, που σέβονται το περιβάλλον και αναδεικνύουν την Ελλάδα, σημείωσε ο  κ. Μίλτος Καμπουρίδης, επικεφαλής της Dolphin Capital. 

EUROKINISSI/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Αδειοδότηση fast track

«Η επένδυση στην Κοιλάδα είναι η πρώτη επένδυση που αδειοδοτήσαμε με τις νέες διαδικασίες fast track, σε διάστημα λιγότερο των 15 ημερών», σημείωσε σε δηλώσεις του ο υπ. Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε με την εδώ παρουσία μας είναι ότι πλέον οι επενδυτές θα ξέρουν ότι θα βρίσκουν εύκολες λύσεις και δεν θα ταλαιπωρούνται από τη συνήθη ελληνική γραφειοκρατία».

EUROKINISSI/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Απ’ την πλευρά του ο υπ. Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη επένδυση «αποτελεί υπόδειγμα μιας διαφορετικής φιλοσοφίας για την τουριστική ανάπτυξη» και ανταποκρίνεται στις επιδιώξεις της κυβέρνησης για υψηλής ποιότητας τουρισμό που θα αναβαθμίσει συνολικά το τουριστικό προϊόν της χώρας. «Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε, θέλω να σας πω ότι ο βασικός κανόνας του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων ήταν ότι κανένα σπουδαίο έργο δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη του. Δηλαδή, κανένα έργο, καμία μεγάλη επένδυση, δεν μπορεί να αφεθεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας», υπογράμμισε και ο υφυπ. Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης. 

EUROKINISSI/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Σε 2.026 στρέμματα

Το Killada Hills θα είναι ένα παραθεριστικό θέρετρο που θα εκτείνεται σε έκταση 2.026 στρεμμάτων διαθέτοντας και γήπεδο γκολφ 18 οπών. Ο στόχος είναι τα εγκαίνια του project να πραγματοποιηθούν την καλοκαιρινή περίοδο του 2022. Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του κ. Καμπουρίδη, έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου. 
Η επένδυση για την πρώτη φάση υπερβαίνει τα 300 εκατ. ευρώ και το αναγκαίο κεφάλαιο θα εξασφαλιστεί από την ίδια την εταιρεία και άλλους επενδυτές που θα συμμετέχουν στο σχήμα και χωρίς τραπεζικό δανεισμό, ενώ έχει προηγηθεί ήδη εδώ και μια διετία η συμφωνία με την Grivalia Hospitality (τον ξενοδοχειακό βραχίονα της Grivalia) για την αγορά 20 προνομιακών οικοπέδων για κατοικίες εντός του γκολφ.

EUROKINISSI/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ο όμιλος της Dolphin, όπως έχει ήδη γνωστοποιήσει, σκοπεύει να προχωρήσει μελλοντικά, ώστε να έχουν προχωρήσει περισσότερο και οι εργασίες, στην πώληση της συμμετοχής της στο έργο στο πλαίσιο της στρατηγικής του για μεγιστοποίηση αποδόσεων. Η ανάπτυξη του Killada Hills πραγματοποιείται σε δύο κύριες φάσεις: Η πρώτη περιλαμβάνει την ανάπτυξη του πρώτου γηπέδου γκολφ στη χώρα που φέρει την υπογραφή του Jack Nicklaus, πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών, Beach Club και ενός σύγχρονου Golf Club που θα εξυπηρετεί τα μέλη του και τους ιδιοκτήτες των κατοικιών.

EUROKINISSI/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Οι κατοικίες απευθύνονται σε αγοραστικό κοινό υψηλού εισοδηματικού προφίλ αν ληφθεί υπόψη ότι, ενδεικτικά, μία πολυτελής βίλα σε έκταση δύο στρεμμάτων με επιφάνεια 800 τ.μ. και πισίνα, πωλείται στα 2,5 εκατ. ευρώ με τιμή στα 3.125 ευρώ ανά τ.μ., ενώ ήδη καταγράφεται ενδιαφέρον από υποψήφιους αγοραστές κι έχει πραγματοποιηθεί σημαντικός αριθμός προ-κρατήσεων. 
Στη δεύτερη φάση, θα αναπτυχθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων, εγκαταστάσεις άθλησης και αναψυχής, καθώς επίσης και πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο.Το Killada Hills θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και τουλάχιστον 600 νέες θέσεις εργασίας κατά την πλήρη λειτουργία του.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα