Ανοδος του χαλκού στη Σαγκάη

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2007 06:59

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε ο χαλκός στην Ασία, καθώς οι Περουβιανοί εργαζόμενοι στην πέμπτη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής του μετάλλου στον κόσμο, κατέβηκαν χθες σε απεργία, απειλώντας να επηρεάσουν τις προμήθειες του μετάλλου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή καλωδίων και αγωγών.

Οι εργαζόμενοι στα χυτήρια Ilo, Toquepala και Cuajone της Southern Copper Corp. κατέβηκαν στην τρίτη απεργία για φέτος, μετά την απόρριψη αύξησης 11,5% των μισθών, σύμφωνα με τους εκπροσώπους τριών συνδικαλιστικών οργανώσεων, σε χθεσινή τηλεφωνική τους συνέντευξη. Απεργίες στη Λατινική Αμερική έχουν μειώσει φέτος την παραγωγή χαλκού, ωθώντας 29% υψηλότερα τις τιμές του μετάλλου στο Λονδίνο μέχρι στιγμής φέτος.

Στο London Metal Exchange (LME), ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες σημείωσε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στα 8.195 δολ. ο μετρικός τόνος στις 9:42 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα, μετά την αναρρίχησή του έως τα 8.280,25 δολ. χθες ο τόνος, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 4 Μαΐου.

Στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) ο χαλκός για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 0,3% φθάνοντας στα 3,7230 δολ. η λίμπρα την ίδια ώρα μετά την άνοδό του έως τα 3,7670 δολ. χθες η λίμπρα για τα πιο διαπραγματεύσιμα συμβόλαια από τις 7 Μαΐου.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Κίνα, λόγω εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα