Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2007 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές μετά την προσφορά της Citigroup Inc. να αγοράσει το υπόλοιπο της Nikko Cordial Corp. που δεν κατέχει, τονώνοντας τις προσδοκίες μιας ανάκαμψης στον οικονομικό κλάδο που πλήττεται από τις ζημίες στη στεγαστική πίστη των ΗΠΑ.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,6%, φθάνοντας στις 167,16 μονάδες στις 10:54 π.μ. στο Τόκυο μετά το ράλι του 4,8% τεσσάρων ημερών που ώθησε τον δείκτη σε επίπεδα ρεκόρ. Οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου συμμετείχαν τα μέγιστα στη σημερινή άνοδο του δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο Topix σημείωνε άνοδο 0,6%, ενώ ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 0,1%. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στις λοιπές αγορές της περιφέρειας εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στη Ν. Κορέα και στην Κίνα, λόγω εορτής.

Χθες ανοδικά κινήθηκαν οι οικονομικές μετοχές στις ΗΠΑ, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο, ενώ οι εταιρείες κατασκευής κατοικιών που συμπεριλαμβάνονται στους δείκτες του Standard & Poor's, σημείωσαν άνοδο 5,5%, καθώς η εμπιστοσύνη αυξήθηκε μετά τη συρρίκνωση από τα προβλήματα στη στεγαστική πίστη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα