Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2007 08:07

* ΕΞΠΡΕΣ: «Φόρος κατοχής 0,1%-0,2% σε α' κατοικία από 250 τ.μ. Επιστροφή του ΕΦΚ μέσω τραπεζών για πετρέλαιο θέρμανσης μετά την εξίσωση φορολογίας».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Θρίλερ με δύο φόρους. Σύγχυση για ακίνητα και πετρέλαιο. Αναστάτωση στην αγορά προκαλούν οι διφορούμενες θέσεις της κυβέρνησης».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Μετ΄εμποδίων ανοίγει ο διάλογος για το ασφαλιστικό. Ο υπουργός επιδίδει προσωπικώς τα προσκλητήρια αναζητώντας συνομιλητές».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Διάλογο ζητεί η κυβέρνηση για λύση στο ασφαλιστικό. Το ΠΑΣΟΚ συζητά μόνο στη Βουλή, απέχουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ».

Ασφαλιστικό

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι «την επίσημη έναρξη διαλόγου για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα σηματοδοτεί η επιστολή που απέστειλε στους προέδρους των κομμάτων της Βουλής ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Β. Μαγγίνας, προσκαλώντας τους να συμμετάσχουν σε αυτόν».

Πετρέλαιο

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ υποστηρίζει ότι «σύγχυση στην αγορά των ακινήτων και των πετρελαιοειδών προκαλούν τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο. Τριάντα φόροι και τέλη θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν τα ακίνητα και μετά την εφαρμογή του ετήσιου φόρου περιουσίας. Μεγάλη ταλαιπωρία για τους καταναλωτές επιφυλάσσει το νέο καθεστώς για το πετρέλαιο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα