Honda: Πρώτη στην αύξηση των πωλήσεων στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2007 08:25

ΤΗΝ αύξηση των πωλήσεων ασιατικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο οδήγησαν οι Honda Motor Co. και Nissan Motor Co., καθώς η Toyota Motor Corp., εμφάνισε μείωση για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένου του Accord, αύξησαν τις πωλήσεις της Honda κατά 9,4%, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της Toyota μειώθηκαν 4,4%, σηματοδοτώντας την πρώτη μείωση από το 1995 που η μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία εμφάνισε χαμηλότερες πωλήσεις για τρεις συνεχόμενους μήνες.

Οι πωλήσεις του ηλικίας πέντε ετών μοντέλου Corolla, του δεύτερου πιο δημοφιλούς αυτοκινήτου της Toyota στις ΗΠΑ, μειώθηκαν 8,5% και η ζήτηση για τα ελαφρά φορτηγά αυτοκίνητα της εταιρείας μειώθηκε εν μέσω της αύξησης των τιμών της βενζίνης. Σε ολόκληρες τις ΗΠΑ οι πωλήσεις μειώθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα κατά 2,9% στα 1,31 εκατ. ελαφρά φορτηγά αυτοκίνητα.

Οι ιαπωνικές και οι νοτιοκορεατικές αυτοκινητοβιομηχανίες αύξησαν το μερίδιο αγοράς τους στις ΗΠΑ στο 42,1% από 39,9% το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Autodata Corp. Οι ασιατικές μάρκες αυτοκινήτων πούλησαν 2,5% περισσότερα αυτοκίνητα, με τις μεγαλύτερες πωλήσεις να σημειώνει η Honda και κατά 6,7% αύξηση η Nissan.

Η General Motors Corp. αύξησε τις πωλήσεις της κατά 0,3%, της Ford Motor Co. μειώθηκαν 20% και της Chrysler LLC υποχώρησαν κατά 5,4%.

Οι μετοχές της Toyota μειώθηκαν 0,7% φθάνοντας στα 6.820 γιέν η μία στις 1 π.μ. στο Τόκυο. Της Honda υποχώρησαν 1% φθάνοντας στα 3.870 γιέν η μία, ενώ της Nissan σημείωσαν άνοδο 0,3%, φθάνοντας στα 1.191 γιέν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα