ΟΛΠ ΑΕ: Η αλήθεια για τις διαπραγματεύσεις για τη νέα ΣΣΕ

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 17:57
UPD:18:01

Απάντηση στην ΟΜΥΛΕ και τους λιμενεργάτες Πειραιά, μετά την ανακοίνωσή τους σχετικά με την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των υπαλλήλων της εταιρείας, αντί της τρέχουσας που λήγει στις 30.06.2020 μετά την παράταση που δόθηκε από την κυβέρνηση, δίνει η ΟΛΠ ΑΕ.

Όπως σημειώνει, με τη συλλογική σύμβαση που υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2017 με διετή ισχύ, η εταιρεία απέδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο τον σεβασμό της προς τους εργαζόμενούς της, όπως με τον ίδιο τρόπο απέδειξε τον σεβασμό της όταν υπέγραψε τις συμβάσεις το 2019 με τα σωματεία των λιμενεργατών και των εποπτών/αρχιεργατών.

Σύμφωνα με την ΟΛΠ ΑΕ, οι διαπραγματεύσεις που είχαν ξεκινήσει για τη νέα Συλλογική Σύμβαση πριν και συνεχίστηκαν ακόμα και στη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), η ΟΛΠ ΑΕ έκανε σαφές, όπως επισημαίνει, προς τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας ότι για όσο διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις, απαρέγκλιτα θα συνεχίσει να αμείβει τους εργαζόμενούς της που υπάγονται στη σύμβαση αυτή με τους όρους της τελευταίας υπογεγραμμένης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως ισχύει σήμερα και δεν προτίθεται να προβεί σε καμία μείωση.

Η ΟΛΠ ΑΕ δηλώνει πως έχει αποδείξει ότι παραμένει ως πρώτο μέλημά της η διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «κάθε συνετή διοίκηση είναι υποχρεωμένη όποια σύμβαση υπογράψει να την τηρήσει στο ακέραιο. Με δεδομένο ότι οι επιπτώσεις από τον Covid-19 σε Στρατηγικούς Επιχειρησιακούς Τομείς της ΟΛΠ ΑΕ δεν είναι ακόμα γνωστές, είναι απολύτως λογικό η εταιρεία, προτού προχωρήσει σε δέσμευση με τους εργαζόμενούς της, να έχει μελετήσει όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την κερδοφορία της, ώστε οι προτάσεις που θα κάνει για σταδιακές αυξήσεις να υπηρετηθούν με απόλυτο τρόπο. Σε κάθε περίπτωση, στόχος της εταιρείας παραμένει η επιτυχής ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και η υπογραφή νέας τριετούς συλλογικής σύμβασης».

Η διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ τονίζει πως «με απόλυτη συνέπεια, θα συνεχίσει να φροντίζει τους εργαζόμενούς της, τηρώντας με απαρέγκλιτο τρόπο όλα τα συμφωνηθέντα και ταυτόχρονα να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εταιρείας».Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα