Ανοδική τροχιά στην Ευρώπη

Πτωτικό το κλίμα στη Wall Street
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2007 00:01

ΕΝΩ Η Wall Street βασανίζεται από ερωτηματικά σχετικά με την επόμενη κίνηση της Φέντεραλ Ριζέρβ, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διεύρυναν χθες τα κέρδη του τελευταίου διημέρου, καθώς η αποκάλυψη λεπτομερειών για τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης από την Deutsche Bank ανακούφισε τους επενδυτές και πυροδότησε ράλι σε μετοχές του τραπεζικού τομέα.

Πτωτικό ήταν το κλίμα στη Wall Street με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να ηγούνται της υποχώρησης έπειτα από σύσταση της Morgan Stanley προς τους επενδυτές να πουλήσουν μετοχές της Intel και της Advanced Micro Devices.

Οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών κατέγραψαν ανοδική τροχιά μετά την αποκάλυψη της Deutsche Bank για ενίσχυση των κερδών της κατά το τρίτο τρίμηνο και δήλωση της Sanford C. Bernstein ότι οι μετοχές των ευρωπαϊκών δανειοδοτών έχουν σημειώσει μεγάλη υποχώρηση.

Η Deutsche Bank κινήθηκε ανοδικά για πέμπτη ημέρα και η HSBC κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα ενός μήνα. Η Northern Rock ενισχύθηκε επίσης σημαντικά μετά την απόφασή της να ορίσει τη Citigroup ως σύμβουλό της στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει για την εξαγορά της.

Οι μετοχές της HSBC ενισχύθηκαν κατά 3,2%, στις 940,5 πένες, και κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο εξαετίας στο Χονγκ Κονγκ λόγω της αισιοδοξίας ότι ανακάμπτει από τις απώλειες που σχετίζονταν με την κρίση στην αμερικανική αγορά κατοικίας. Η Intel σημείωσε πτώση, ενώ η Advanced Micro Devices υποχώρησε σε χαμηλό δύο εβδομάδων, καθώς η Morgan Stanley συνέστησε μείωση των θέσεων στις μετοχές των εν λόγω εταιρειών.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,54%, στις 6.535,20 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 κέρδισε 0,12%, στις 5.806,18 μονάδες, και στη Φραγκφούρτη άνοδο κατά 0,11 % σημείωσε ο DAX, στις 7.955,30 μονάδες.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα έσοδα των εταιρειών τεχνολογίας θα ενισχυθούν κατά 23% μέσα στο 2008. Οι μετοχές του εν λόγω τομέα ενισχύθηκαν κατά 16% τη φετινή χρονιά, καταγράφοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση μετά τους παραγωγούς ενέργειας και πρώτων υλών.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε στο υψηλότερο εννέα εβδομάδων με κέρδη 0,9%, στις 1.664,01 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα