Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2007 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές καθώς ανησυχία επικρατεί ότι το ράλι αυτήν την εβδομάδα που οδήγησε τις πέντε από τις έξι μεγαλύτερες αγορές της περιφέρειας σε επίπεδα ρεκόρ, δεν αντικατοπτρίζει τις προοπτικές των κερδών.

Οι μετοχές της BHP Billiton, της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Αυστραλίας κινήθηκαν πτωτικά μετά το κλείσιμο των τιμών του αργού πετρελαίου κάτω από τα 80 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη για πρώτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα. Απώλειες σημείωναν οι μετοχές της Posco, της τρίτης μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Ασίας, μετά τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο σε χρονικό διάστημα πέντε ετών, που ανάγκασε το Χρηματιστήριο της Ν. Κορέας να προειδοποιήσει τους επενδυτές για τη μετοχή.

Τις απώλειες μεταξύ των μετοχών στο Χονγκ Κονγκ οδηγούσαν οι μετοχές της China Mobile Ltd., της εταιρείας με τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο, από τη στιγμή που η κινεζική κυβέρνηση είπε στις 20 Αυγούστου ότι θα επιτρέψει σε κάποιους πολίτες να επενδύσουν σε μετοχές της πόλης.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index απώλεσε 0,9% φθάνοντας στις 164,95 μονάδες στις 12:33 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, περιορίζοντας την άνοδο των πέντε ημερών η οποία οδήγησε τον δείκτη σε υψηλά επίπεδα.

Στην Ιαπωνία τη μόνη μεγάλη αγορά η οποία δεν άγγιξε επίπεδα ρεκόρ αυτήν την εβδομάδα, ο Nikkei 225 υποχώρησε 0,5% φθάνοντας στις 17.109,86 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες, ενώ απώλειες σημείωναν στις λοιπές ανοιχτές αγορές της περιφέρειας. Στην Κίνα, όπου ο δείκτης CSI 300 έκλεισε σε επίπεδα ρεκόρ στις 28 Σεπτεμβρίου κλειστές είναι για μία εβδομάδα οι αγορές λόγω εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα