Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2007 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της BHP Billiton Ltd. και της Mitsubishi Corp., μετά την άνοδο των τιμών του αργού πετρελαίου για πρώτη φορά σε σύνολο πέντε ημερών σε συνδυασμό με το αδύναμο δολάριο που ώθησε τους επενδυτές να αγοράσουν χρυσό.

Οι μετοχές της Hynix Semiconductor Inc. οδήγησαν υψηλότερα τις μετοχές του κλάδου υψηλής τεχνολογίας μετά τα σχόλια χρηματιστηριακών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης και της Daewoo Securities Co., ότι τα κέρδη το τρίτο τρίμηνο δεν θα διαμορφωθούν σε χαμηλότερα επίπεδα, αποτέλεσμα των χαμηλών τιμών τσιπ.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,1% φθάνοντας στις 165,13 μονάδες στις 10:26 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, μετά τη χθεσινή του υποχώρηση κατά 0,9% από τα επίπεδα ρεκόρ για να κλείσει στις 166,41 μονάδες. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 απώλεσε 0,2% φθάνοντας στις 17.060,44 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση. Απώλειες σημείωναν οι δείκτες στη Σιγκαπούρη, τη Ν. Ζηλανδία ενώ στις λοιπές αγορές της περιφέρειας σημείωναν κέρδη.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, ωθώντας τον Standard & Poor's 500 Index 0,2% υψηλότερα καθώς οι επενδυτές προεξόφλησαν ότι κυβερνητική έκθεση θα δείξει ανάκαμψη της απασχόλησης τον Αύγουστο. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προεξοφλούν ότι αύριο το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ θα ανακοινώσει ότι οι εργοδότες προχώρησαν τον περασμένο μήνα στην πρόσληψη 100.000 εργαζομένων τον μήνα που πέρασε.

Χθες το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη αναρριχήθηκε 1,9% φθάνοντας στα 81,44 δολ. το βαρέλι, περιορίζοντας τις απώλειες του 3,6% των τεσσάρων ημερών, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας ότι τα αποθέματα του καυσίμου μειώθηκαν απροσδόκητα. Πριν από λίγη ώρα και κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές το αργό διαπραγματεύθηκε στα 81,40 δολ. το βαρέλι.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο καθώς το δολάριο έθεσε τέλος στο ράλι τριών ημερών έναντι του ευρώ, τονώνοντας την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εναλλακτική επένδυση. Τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσαν άνοδο 8,10 δολ. ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 743,80 δολ. η ουγγιά στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα