Γενικευμένο ράλι μετοχών

Αισιόδοξα στοιχεία για την απασχόληση σύρουν το άρμα της ανόδου
Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2007 00:01

ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ αισιοδοξίας ότι η οικονομία θα αποφύγει την ύφεση έστειλαν στη Wall Street τα βελτιωμένα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας με το δείκτη S&P 500 να αγγίζει προσωρινά υψηλό ρεκόρ στις 1.556,33 μονάδες, σε ένα γενικευμένο ράλι των μετοχών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, που οδήγησε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο υψηλότερο 10 εβδομάδων.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τερμάτισαν την τέταρτη κερδοφόρο εβδομάδα, συμμετέχοντας στο ράλι με μια ανάσα ανακούφισης, και η Wall Street με το άρμα της ανόδου να σύρουν τα αισιόδοξα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,73%, στις 6.595,80 μονάδες, και στη Φραγκφούρτη ο DAX κατά 0,72%, στις 8.002,18 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 κέρδισε 0,67% και διαμορφώθηκε στις 5.843,24 μονάδες.

Οι μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου ηγήθηκαν της ανόδου με τη Rio Tinto Group, την BHP Billiton και την Kazakhmys να σημειώνουν σημαντικά κέρδη, καθώς ο χαλκός ενισχύθηκε χθες σημαντικά.

Η μετοχή της εκδότριας Yell Group κατέγραψε κέρδη, αφού η Bear Sterns τη χαρακτήρισε ως την αποδοτικότερη επένδυση.

Η Alliance & Leicester υποχώρησε, καθώς η Deutsche Bank μείωσε τη σύστασή της για τη βρετανική τράπεζα από «hold» σε «sell».

Και η British Land δέχθηκε πιέσεις, καθώς εγκατέλειψε το σχέδιο πώλησης μεριδίου της στο εμπορικό κέντρο Meadowhall Shopping Centre λόγω της αναταραχής που είχε προκληθεί στις διεθνείς αγορές.

Η μετοχή της easyJet κατέγραψε σημαντικά κέρδη, καθώς ανακοίνωσε ότι το προ φόρων κέρδη της κινήθηκαν σύμφωνα με τις υψηλότερες εκτιμήσεις της.

Τα θετικά πρόσημα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ήταν αποτέλεσμα των αυξημένων νέων θέσεων εργασίας που ενίσχυσαν την αισιοδοξία ότι η αμερικανική οικονομία εξέρχεται επιτέλους από μια περίοδο επιβράδυνσης.

Η Alcoa, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αλουμινίου, κατέγραψε υψηλά κέρδη, αλλά και η Yahoo! έπειτα από δηλώσεις αναλυτών ότι ο δικτυακός τόπος με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της χώρας θα έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο να πουληθεί.

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,16%, στις 17.065,04 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα