Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2007 07:11

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη σε επίπεδα ρεκόρ, μετά την αύξηση των προσλήψεων στις ΗΠΑ, που περιόρισε τις ανησυχίες ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο οδεύει σε ύφεση.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας πρώτων υλών στον κόσμο, οδήγησαν τις μετοχές των εταιρειών παραγωγής πρώτων υλών υψηλότερα. Οι μετοχές της Hon Hai Precision Industry Co. και της LG.Philips LCD Co. κινήθηκαν ανοδικά καθώς εικάζεται ότι οι δαπάνες των καταναλωτών θα συνεχίσουν να αυξάνονται στην υπ΄αριθμόν ένα εξαγωγική αγορά της περιφέρειας. Στην Κίνα ο δείκτης CSI 300 αναρριχήθηκε σε νέα υψηλά επίπεδα την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης αυτόν τον μήνα στη χώρα μετά την ανακοίνωση των κρατικών μέσων ενημέρωσης, ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά την διάρκεια του εορτασμού της εθνικής εορτής στη χώρα.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – σημείωσε άνοδο 1,5%, φθάνοντας στις 555,90 μονάδες στις 11:05 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ – τοπική ώρα – διευρύνοντας τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ των 549,66 μονάδων στις οποίες έκλεισε στις 2 Οκτωβρίου. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη κινήθηκαν ανοδικά.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία, λόγω εθνικής εορτής. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng αναρριχήθηκε 1,9% οδεύοντας σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ ο CSI 300 Index, σημείωσε άνοδο 1,2%. Στην Κίνα, οι λιανικές πωλήσεις κατά την εβδομάδα που πέρασε – περίοδο εθνικής εορτής για τη χώρα – σημείωσαν άνοδο 16% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας στα 350 δισ. γιουάν (46,6 δισ. δολ.) όπως μετέδωσε χθες το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, Xinhua.

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ όδευαν να κλείσουν οι δείκτες στην Αυστραλία, τη Ν. Κορέα, τη Σιγκαπούρη και τις Φιλιππίνες.

Ράλι ανόδου έκαναν στις 5 Οκτωβρίου οι μετοχές στις ΗΠΑ με τον δείκτη Standard & Poor's 500 να αναρριχάται σε επίπεδα ρεκόρ μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας της χώρας ότι οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 110.000 τον Σεπτέμβριο, περισσότερες από 100.000 νέες θέσεις που προέβλεπαν οι οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Τον Αύγουστο οι προσλήψεις σημείωσαν άνοδο κατά 89.000 θέσεις (αναθεωρημένα στοιχεία) από μείωση 4.000 θέσεων εργασίας.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME), συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του νικελίου, σημείωσε άνοδο 2% και ο ψευδάργυρος αναρριχήθηκε 1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα